14.01.2022 16:37 Alder: 209 days
Søren Juul Skovenborg

Skrevet af:
Søren Juul Skovenborg

Gud er nær

Gud er ånd, og de, som tilbeder ham, skal tilbede i ånd og sandhed.

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Johannesevangeliet kapitel 4, vers 5-26

 

Jesus møder en samaritansk kvinde ved en brønd. Under samtalen med hende, tilbyder han vand, som vil slukke tørsten for altid. Selv om kvinden ikke forstår, hvad det betyder, er hun klar over, at Jesus kan give hende noget afgørende, og hun beder ham om dette vand.

Snart efter gør kvinden opmærksom på, at der blandt folk er uenighed om, hvilket helligt sted man skal tilbede Gud.

Da er det, Jesus siger, at Gud er ånd. Det betyder, at Gud ikke er bundet til et bestemt sted. Han er så nær ved enhver, som kvinden var hos Jesus ved brønden. Stedet er underordnet.

Jesus påpeger også, at Gud skal tilbedes i ånd og sandhed. Det betyder, at det også er underordnet, hvordan bønnen formuleres. Det afgørende er, at den er udtryk for vores inderste længsel og behov, ligesom kvindens bøn om levende vand.

Jesus kendte kvindens bøn, før hun bad, for det var dybest set ham, der havde skabt længslen hos hende. Samme forhold gælder for os, for det vigtigste ved bønnen er nemlig ikke, hvad vi vil, men hvad Gud vil.


Søren Juul Skovenborg

Skrevet af:
Søren Juul Skovenborg

Lagt på nettet 14.01.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også