24.12.2013 12:00 Alder: 11 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Flag på juletræet

Hjemme hos os har vi hver især særlige favoritter, når det gælder pynt til juletræet. En af de ting, jeg helst ikke vil undvære, er dannebrogsflag. For de minder mig om det helt centrale i julen.


Naturligvis

Jeg holdt bibelundervisning i den lokale kristne børneklub for kort tid siden. Jeg havde taget noget forskelligt julepynt med. Og nu sad vi og snakkede om, hvorfor vi hang engle, og hjerter og kugler og alt muligt andet på juletræet. Så tog jeg mine elskede små dannebrogsflag frem. "Hvorfor hænger vi dem på juletræet?" spurgte jeg. Med det samme kom det præcise svar: "Fordi det er Jesus' fødselsdag!". Og ja, det er naturligvis derfor. en af de engelske julesange, jeg hører mest i denne tid, er en sang, hvor de synger: "Happy happy birthday". Det kender vi som en almindelig fødselsdagssang. Men her synger de den til Jesus. Det er så enkelt, men alligevel kan jeg nemt glemme det: julen handler simpelthen om at sige "Tillyke med fødselsdagen!" til Jesus.

Dannebrog rykker

I hvert land fejrer man naturligvis fødselsdag med det pågældende lands flag. Her i Danmark er vi så heldige, at vi kan flage med et flag, der samtidig er et centralt kristent symbol: et hvidt kors på en rød dug. Korset og den blodrøde farve har op gennem hele kirkens tid været symboler på det, Jesus blev født til jord for at gøre: give sit liv for vores skyld! Betale vores regning med sit eget blod. Lidt barske billeder - men hentet fra Bibelen. Så for mig giver det ekstra god mening, at det er Dannebrog, vi hænger på juletræet som en fødselsdagsfejring.

Glædelig jul - hvad enten du pynter med flag eller ej!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 24.12.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også