04.03.2015 12:00 Alder: 9 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Faste er nødvendigt

Fasten har aldrig været vigtigere end den er i dag, hvor alt går hurtigere end nogensinde. Vi har brug for at vælge det unødvendige fra for at kunne vælge det nødvendige til.

Vand og brød

Foto: Africa Studio - Fotolia

Kirkens fastetid var i gamle dage en tid, hvor man afholdt sig fra det som ikke var ikke strengt nødvendigt. For eksempel underholdning, alkohol og god mad. Ikke fordi der noget forkert i de ting, men fordi det skulle hjælpe til at skærpe fokus på det som var vigtigere: Hvor er mit liv på vej hen? Hvad skal jeg have gjort op med? Hvad vil Gud mig?

Plads til Jesus 

De spørgsmål er ikke mindre aktuelle i dag. Og fasten endnu mindre. I dag er vores daglige liv fyldt op af så meget mere end det var for vores forældre og bedsteforældre, og derfor er fasten mere nødvendig end nogensinde. Aldrig har vi haft så meget brug for at standse op, være stille og tænke os godt om: Hvor er der plads til Gud i mit liv? Hvad kan jeg lære af Jesus? Og hvilke konsekvenser får det for mit liv?

Travlheden, hastigheden, de mange informationer og tilbud om underholdning fylder mit liv med overfladiskhed og fratager mig tiden til eftertænksomhed, tiden til at lytte til mig selv og til at tale med Gud. Derfor er det godt at faste og vælge noget af det fra, som tager min tid og opmærksomhed. Så der kan blive plads til Jesus. 

Det væsentlige først

Da Jesus er på besøg hos sine venner i Bethania, Maria og Martha, gør han dem opmærksom på, at det mest væsentlige i livet er at kunne være stille og lytte og lære af Jesus. Læs om besøget her. Brug også din fastetid på, at vælge det unødvendige fra for at kunne vælge det nødvendige til.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 04.03.2015

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også