04.11.2015 00:00 Alder: 7 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Dit liv er ikke så vigtigt, som du tror

Jeg lever i en tid, hvor jeg bliver opmuntret til at fokusere på mig selv og til at have mine egne håb og drømme for øje, og derfor er det svært at vende blikket væk. Men det er det, jeg må gøre.

Foto: Getty Images / Creatas RF

Jeg læste engang en bog, der hed ”Det drejer sig ikke om mig”. Efterfølgende havde jeg en lang diskussion med en kammerat om, om titlen overhovedet var sand. Han holdt på, at vores liv selvfølgelig drejede sig om os – vi var jo hovedpersonerne. Jeg holdt på, at der er en væsentlig forskel på, hvad et hele handler om, og hvad det hele drejer sig om. Og det mener jeg stadig.

Ferdinand the Bull

Walt Disney lavede for mange år siden en kort tegnefilm ud af den lille fortælling om Ferdinand the Bull. Ferdinand er en fredelig tyr, som modsat alle sine tyre-venner bare gerne vil have lov til at sidde på engen og dufte til blomsterne. Men da han en dag bliver stukket af en bi og jorder irriteret omkring, tror tyrefægterne, at han er en vild og voldsom tyr, og de tager ham med i arenaen for at tjene penge på ham. Men i arenaen får han øje på blomsterne i kvindernes hår, og i stedet for at slås ligger han sig ned og nyder duften af dem.

Alt det er hvad fortællingen handler om; det er en gennemgang af, hvad der sker. Men det den i virkeligheden drejer sig om er krig og pacifisme. Mange har tolket den som et udtryk for USA's selvbillede i forbindelse med Anden Verdenskrig.

Kun ét er vigtigt

Jeg kan også i mit eget liv komme til at tro, at det hele drejer sig om mig. Det er en fejltagelse. Nok handler mit liv om mig, men det drejer sig ikke om mig. Jeg lever i en tid, hvor jeg bliver opmuntret til at fokusere på mig selv og til at have mine egne håb og drømme for øje, og derfor er det svært for mig at vende blikket væk. Men det er det, jeg må gøre. For det drejer sig om Jesus. Det drejer sig om, at han gerne vil række hånden ud til mig, og hele livet er en spændingsfilm om, om jeg tager imod den hånd eller ej, fordi der er et evigt liv på spil. I lyset af det er mit liv slet ikke så vigtigt, som jeg tror.

Det er slet ikke så vigtigt, hvad jeg studerer, hvor jeg arbejder, hvor jeg bor eller hvilke investeringer jeg gør mig. Kun ét er vigtigt, og det er, om jeg vil leve og dø sammen med Jesus. Det er dét, det hele drejer sig om.


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 04.11.2015

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også