17.01.2019 11:54 Alder: 5 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Den største kærlighedshistorie

Da Arne Mariager tog  Bibelen med på fisketur, fandt han ud af, at den er den største kærlighedshistorie

Foto: Anette Ingemansen

Evangelisten Lukas er lige min mand. Ham ville jeg gerne have haft som redaktionschef, da jeg var ung. Det, han skriver, er journalistisk i orden.

Det fortæller Arne Mariager, der i en årrække var chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad. Når han kaster et blik på hele Bibelen, lyder den journalistiske vurdering: "Det er den bedste historie, der nogensinde er skrevet."

Arne arbejder i dag som freelancer for Jysk Fynske Medier. Han anmelder bøger, laver interviews og skriver baggrundshistorier.

"Skal man beskrive essensen i kristendommen, så er påskemorgen helt afgørende. Der har du opstandelsen, som er grundstenen i hele vores tro," fortæller Arne.

Jeg var nærmest ateist

Hans egen troshistorie springer ud af mødet med Bibelens tekster.

"Jeg voksede op i et arbejderhjem i Herning, hvor der ikke blev snakket om religion. Det var en selvfølge, at man blev døbt, konfirmeret, gift og begravet i kirken, men man kom der ikke ret tit," fortæller Arne.

"Frem til omkring 1971, hvor jeg blev færdig som journalist på Herning Folkeblad, tror jeg nærmest, at jeg var ateist," tilføjer han.

På fisketur med Bibelen

"Min voldsomme interesse for bøger fik mig til at overveje, at jeg måske skulle begynde at læse i Bibelen, så jeg begyndte lidt sporadisk. En dag var jeg på fisketur, og jeg kunne ikke fiske på grund af vejret, så jeg sad i fiskehytten og kiggede i min taske med bøger, deriblandt var Bibelen. Jeg gik i gang med at læse, og da jeg nåede Prædikerens Bog, skete der noget med mig. Rent sprogligt var det noget af det flotteste, jeg havde set."

Siden tog han Bibelen med til Norge, da han skulle på laksefiskeri.

"Jeg sad i fire dages regnvejr uden nogen laks, så jeg satte min læsning af Bibelen i system. Jeg startede med Det Nye Testamente, og jeg fik evangelisternes historie om Jesus, og den blev jeg fuldkommen forhekset af. Det er en helt fantastisk historie. Evangelisterne skriver forskelligt, men der går en rød tråd igennem evangelierne. Det er den største kærlighedshistorie, der er.

Et fantastisk tilbud

"Jesus er personificeringen af alt det, der tiltaler mig i kristendommen. Som menneske er han overbærende og tilgivende, som Guds søn trækker han nogle grænser, som er vigtige for livet mellem mennesker," forklarer Arne.

Arne holder ikke sin tro for sig selv. Han holder mange foredrag om det. Han går heller ikke af vejen for at tage en god diskussion med familie og venner.

"Vi har et fantastisk tilbud om tro og håb og kærlighed og syndernes forladelse. Det skal råbes ud fra tagene," slår han fast.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Lagt på nettet 17.01.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også