11.05.2016 00:00 Alder: 8 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

De lyse nætter

Pinsen tænder lyset og giver mig troen på Guds evige solskin. Lyset, der overbeviser mig om Guds kærlighed og tilgivelse.


Solstråler

Foto: Getty Images/iStockphoto

Når jorden hælder tilpas meget, kommer solen aldrig så langt ned under horisonten, at vi ikke kan ane dens lys selv midt om natten.

Om vinteren kan jeg godt opleve nætter så mørke, at mine følelser kan tvivle på, 
om det nogensinde bliver dag igen. Men i de lyse nætter aner mine følelser hele tiden solen i baggrunden. Så er jeg sikker på, at jeg snart skal se og mærke dens lys igen på fuld styrke.

I mit liv som kristen kan jeg undertiden være inde i en vinterperiode, hvor jeg i de mørkeste øjeblikke virkelig tvivler på, om Gud overhovedet findes. Eller jeg tvivler på, om Gud overhovedet vil have med mig at gøre. Men Gud ske lov er det normale, at jeg har lyse nætter.

Der kan sagtens være mørke dage og nætter. Men ikke så mørkt, at vi mister håbet om, at Guds lys snart vil kunne mærkes i vores hjerte igen! Guds lys, der blandt andet overbeviser os om, at Guds kærlighed og tilgivelse gælder for os. Den tilgivelse, Jesus - som det slagtede offer-lam - betalte sit blod for at kunne give os. 

Hvordan tør jeg tro det? Det er netop her Pinsens glade budskab har afgørende betydning! Pinsedag sendte Jesus sin Hellige Ånd til os. Det er kun Helligånden, der kan skabe og vedligeholde troen i mig. 

Solens varme lys

Et lille digt til dagen:

Gratis og gavmildt skinner det ind,
ind i mit øje, ind i mit sind.
Glæde og varme fylder min krop
Når jeg med lukkede øjne ser op
farves det hele rødt af mit blod,
set i det sollys, jeg ser imod

Gratis og gavmildt strømmer du ind,
fylder mit hjerte, fylder mit sind.
Hellige Ånd, du solskin fra Gud,
når du bestråler mit øjenlågs hud,
farves min tro af Guds-lammets blod,
som jeg med jubel nu tar imod!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 11.05.2016

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også