20.12.2020 16:07 Alder: 3 yrs
Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Barnet i krybben er mere end blot et barn

Jesus var et almindeligt barn, som græd, sked i bleen og ammede sin mor, men han var mere end det

Maria med Jesus-barnet

Da jeg var barn, samlede jeg på glansbilleder. Jeg husker især et, der forestiller Josef, Maria og Jesus med glorie. De ser meget lykkelige ud. Et andet billede forestiller hyrderne på marken. Ovenover dem ses en flok småfede engle. Hyrderne nyder englesangen.

En anden fortolkning af julen kunne være:

En kvinde bliver gravid uden for ægteskabet. Hendes kæreste er tæt på at fyre hende. Under graviditeten rejser de fra Nazaret til Betlehem til fods, da de ikke har bil. I Betlehem går fødslen i gang, og de finder et sted, hvor der er en krybbe, de kan lægge det nyfødte barn i. Ude på marken er der fårehyrder.

Men hvad skete der egentlig?

Hvad er det, der gør jul til noget særligt?

Bibelen fortæller, at Jesus ikke kun var et barn, men også Guds søn! Det får Maria at vide, da englen fortæller hende, at hun er gravid. Det er også det, der gør at Josef ikke forlader hende. Jesus blev ikke født med en glorie. Han var et barn, der græd, sked i bleen og ammede sin mor. Han havde trætte og måske småfrustrerede forældre, der kunne tvivle på, om det nu også virkelig var rigtigt, at barnet var Guds søn? Man kunne jo ikke se det.

På marken var der ikke kun hyrder, men også engle. De fortæller, at det er Kristus der er født, og at de skal finde ham i en krybbe. Hyrderne blev bange, da englene kom!

Julen bliver noget særligt, når vi ser, at barnet i krybben ikke blot er et barn! Det ser vi, når vi lytter til Bibelens beretninger om Jesus. Det barns fødsel, som vores tidsregning tager sit udgangspunkt i.

Jeg vil gerne invitere dig med ind i Bibelens virkelighed, hvor du kan læse julens beretninger i Lukasevangeliet kapitel 2


Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Lagt på nettet 20.12.2020

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også