21.08.2013 12:00 Alder: 7 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Høst - glæde og tak

For tiden høster landmændene korn. Høsttiden kan både minde os om at være mere i kontakt med naturen og om at være mere afhængige af Gud.

Høst

© Cyron Ray Macey - Flickr.com

Glæde

Den anden dag stod jeg i Kvickly og så, at de havde orkidéer på tilbud til 35 kr. De var smukke og farverige, så jeg var fristet til at købe. Men jeg kom i tanke om min orkidé derhjemme og lod være. Den fik jeg af en mand for 20 måneder siden og den var ikke i så god form dengang.

Jeg har kigget på den hver dag og tænkt, om den mon snart blomstrer. Jeg har vandet den hver uge og nu er den endelig gået i blomst.

Der er en særlig glæde ved at have fulgt den i så lang tid, en glæde, som en udsprunget købt orkidé ikke ville kunne bringe. Tilsvarende, meget af det vi spiser og forbruger er ikke kun færdige produkter, men har været gennem en proces. En landmand har passet dyrene og passet markerne og til sidst slagter og høster han og glæder sig. Han har set den cyklus, som vi alle er en del af, fra småt til stort, fra død til liv til død igen.

Tak

Selvom jeg trofast har vandet min orkidé og landmanden passet sine dyr og marker, så er der ingen garanti for, at der kommer en god blomst og en god høst. Masser af ting kan ramme.

Landmanden er dybt afhængig af forhold, han ikke har magt over. Vejret, jorden, planternes og dyrenes sundhed. I gamle dage bad han til Gud om en god vækst og en god høst og takkede ham bagefter. I dag er de fleste landmænd blevet sekulære og sætter deres lid til deres egne kundskaber. Men høsttiden og landmandens glæde kan alligevel minde os om den gudsskabte visdom og struktur, der er i naturens cyklus. De kan også minde os om vores egen afhængighed af Gud, som skaber vækst og blomst i os, og engang, når tiden er inde, høster os og tager os hjem til sig.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 21.08.2013

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også