29.11.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

En fiasko på et æsel

Det som skulle have været et triumftog blev i stedet til et sviende nederlag og Jesu disciple måtte gemme sig i skam og sorg.

I landets kirker prædikes der 1. søndag i advent over teksten om Jesus der kommer ridende ind i Jerusalem på et æselføl. Han bliver hyldet som konge og befrier, men bliver få dage senere dømt til henrettelse af en ophidset og skuffet menneskemængde. Det som skulle have været et triumftog blev i stedet til et sviende nederlag og Jesu disciple måtte gemme sig i skam og sorg.

Advent betyder ”komme” og som indledning på julemåneden mindes vi altså om at Jesus nok var konge, men ikke brugte sin magt på den måde som konger ellers gør. Allerede indtoget i Jerusalem afslører at Jesus er anderledes: han rider på et æsel! Han er ikke til hest eller sidder i bærestol, men han sidder på ét af fattigfolkets trækdyr. Et lidt ynkeligt skue! Men sådan var Jesus. 

Egentlig passer det jo meget godt sammen med hvad Jesus selv tidligere havde sagt: ”Men den, der vil være stor blandt jer, skal være jeres tjener, og den, der vil være den første blandt jer, skal være jeres træl, ligesom Menneskesønnen [Jesus] ikke er kommet for at lade sig tjene, men for selv at tjene og give sit liv som løsesum for mange.” (Matt. 20:26-28) 

Hensigten med at Jesus kom til jorden, var at han skulle være alles tjener. På denne måde blev det som lignede et ynkeligt nederlag vendt til en overvældende sejr. 

Målet for hans liv blev opfyldt ved at han gav sit liv som løsesum for mange. Han sejrede ved at gøre os den ultimative tjeneste at dø for vores skyld. Det er der grund til at fejre, også i dag, 2000 år senere.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 29.11.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også