11.07.2017 12:10 Alder: 7 yrs
Kategori: jn-svar, udv-Halloween

Skrevet af:
Morten Hørning

Troede man på spøgelser på Jesu tid?

Jeg sad og læste i bibelen sammen med min datter om beretningen, hvor Jesus går på vandet. Disciplene bliver forskrækkede og tror, det er et spøgelse. Min datters kommentar til det var: "De troede da ikke på spøgelser dengang". Det har sat mine egne tanker igang, og jeg vil gerne høre, om I kan svare på, om man troede på spøgelser, da Jesus gik her på jorden, og om det var en slags genfærd, man troede på?

Svar:

Tak for spørgsmålet.

Der er to steder i Bibelen, hvor der tales om spøgelser, Matthæusevangeliet 14,26 og Markusevangeliet 6,49, der omtaler samme situation: Jesus, der går på vandet. Ordet, der er oversat med "spøgelse", betyder grundlæggende det "at komme til syne" eller "se ud som om".

Det kan være svært at læse ordet "spøgelse" uden at indlæse alverdens spøgelseshistorier. Helt enkelt er det en bedre forståelse at se "spøgelse" i retning af "onde ånder", som omtales mange steder i Bibelen. Det beskriver et væsen fra en anden verden, der på den ene eller anden måde formår at komme til syne i vores verden.

I den forstand troede jøderne på Jesu tid på "spøgelser" - som udtryk for væsener, der ikke var fra vores verden. Nogle steder er disse væsener koblet sammen med havet som i Åbenbaringsbogen 13,1. I den voldsomme storm er disciplene altså blevet bange for, at havet/søen har åbnet sig for den verden, hvor ondskabens væsener findes, og et "spøgelse" er kommet til syne. Derfor bliver de skrækslagne.


Skrevet af:
Morten Hørning

Lagt på nettet 11.07.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også