11.02.2002 12:00 Alder: 22 yrs
Kategori: jn-svar
Jørgen Bloch

Skrevet af:
Jørgen Bloch

Hvordan leder Gud mig?

Har Gud planer for hver enkelt liv, og hvis det er tilfældet, hvordan er det så muligt at opdage det? Jeg har virkelig bedt til Gud om, han vil vise mig planen med mit liv og vil lægge ting til rette for mig. Alligevel synes jeg, mit liv flyder, er uden mål og med og til tider er fuldstændig meningsløst, hvor jeg næsten kunne være foruden det.

Svar:

Dit spørgsmål rører ved noget af det der er afgørende for vores selvforståelse og hele vores opfattelse af, om livet er meningsløst.

Egentlig så kan jeg svare meget enkelt på dit spørgsmål, ved at sige JA! Gud har en plan for hvert eneste menneskes liv. Begrundelsen for mit svar finder du bl.a. i Paulus' brev til Efeserne 2,10 hvor der står: "For hans værk er vi, skabt i Kristus Jesus til gode gerninger, som Gud forud har lagt til rette for os at vandre i."

Hvad så, når mennesker som du oplever at livet tilsyneladende flyder, det er umuligt at se en mening og et mål finder du ikke. Til det er der at sige, at det, at Gud har en plan for vort liv, er ikke ensbetydende med at vi får lov til at se hele planen. Tværtimod siger bibelen at Gud blot giver os lys over et skridt ad gangen. Sagt med andre ord betyder dette, at Gud først og fremmest har den plan for vort liv, at vi skal leve i afhængighed af Jesus. Dernæst betyder det, at vi hver eneste dag må bede Gud om at lede os. Til dette bruger Gud forskellige redskaber. Han leder os gennem andre mennesker og gennem vore tanker.

Nu kan dette svar måske godt virke lidt teoretisk. Det er fordi det kan være svært at give et konkret svar på et spørgsmål, som ganske vist er meget konkret, men dækker over mange situationer som f.eks.: skal jeg have en ægtefælle, hvilket arbejde skal jeg bruge mit liv på, hvordan skal jeg bruge min fritid o.s.v., o.s.v.. Jeg vil derfor prøve at give et konkret eksempel som illustration:

Et mennesker er i tvivl om, hvilket arbejde det skal bruge livet på. Da er det en god vej at lade følgende punkter være vores dagsorden:

1. Bed hver dag Gud om råd og vejledning samt vilje til at følge hans vej.

2. Spørg dig selv, hvilke evner du mener at besidde og hvad du gerne vil beskæftige dig med. (vær realistisk)

3. Tal med mennesker som du har tillid til kan rådgive dig sagligt.

4. Se hvilke muligheder der er realistiske, og prøv dem af.

5. Hav tålmodighed til at vente og frimodighed til at gå, når en mulighed åbner sig.

6. Sig til Gud, at du vover at gå i tillid til at han vil lede dig.

7. Gør ikke noget som Bibelen siger nej til.

Jeg ved, at dette er en vanskelig vej at gå, men det er lidt som at gå i et bjerglandskab. Det ene øjeblik ved du ikke rigtig hvor vejen går. Det kan se ud som om der næsten ikke er andre muligheder end at klamre sig til en bjergvæg i håb om ikke at falde ned. Det næste øjeblik åbner det sig det mest vidunderlige panorama, og vi siger: Det var alt besværet og smerten værd. Må Gud give dig tillid til, at du er i Jesu hænder.


Jørgen Bloch

Skrevet af:
Jørgen Bloch

Lagt på nettet 11.02.2002

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også