25.01.2006 12:00 Alder: 17 yrs
Forfatterprofil

Hvordan forklarer jeg kristendommen?

Hej.... Hvordan forklarer jeg en teenage kammerat hvad kristendommen er og hvad det vil sige at være kristen rimelig kort????? Tak for en rigtig god side!

Svar:

Det er dejligt, at du har lyst til at dele din tro med dine kammerater, og jeg kan også godt forstå, at du finder det svært lige at vide, hvordan du kan forklare kristendommen sådan præcist og kort. (han skulle jo helst ikke kede sig imens). Nu ved jeg ikke om din kammerat måske har spurgt dig, om du kan forklare kristendommen og din tro for ham - eller om det mere er dig, der har lyst til at forklare det?

En lyn-lektion i kristendom

Hvis det første er tilfældet, altså at han har spurgt dig, og du synes du kommer til kort, når du prøver at forklare det for ham, så kan du give ham noget, han kan læse, og som du så foreslog, at I kunne snakke lidt om næste gang i mødtes. Sig, at det her har du læst, og du synes, at det forklarer meget godt, hvad det er du tror på. Vi har f.eks. flere artikler her på JesusNet, som jeg giver dig nogle links til her nedenfor. I kunne også sætte jer ved computeren og læse det sammen. Men om det ville være naturligt for jer, det afhænger jo helt af, hvordan I plejer at være sammen.

Sats på venskabet

Det leder mig til det næste, jeg vil sige til dig. Hvis din kammerat ikke har spurgt dig om at forklare din tro, så er det ikke sikkert, at det tjener det helt store formål at øve sig i at give en "lyn-lektion" i kristendom. Det kunne godt komme til at virke sådan lidt anstrengt, og det vil jo hurtig blive en længere enetale. Jeg vil hellere foreslå dig, at du begynder konkret at bede for din kammerat og jeres venskab, at Gud må bruge det på en måde, så din kammerat kommer til at åbne sig for kristendommen og troen. Det bedste vidnesbyrd om Jesus, som du kan give dine nærmeste, det er ikke så meget de ord du kan få sat sammen, men det er din måde at være på. Det har en langt større virkning - vær du sikker på det. Jeg tror også, at hvis du konkret ber Gud om at give dig anledninger til, at I kan få en snak om tro ind imellem, så vil du også opleve at disse anledninger kommer, og da vil det ikke dreje sig om at forklare hele kristendommen, men at være ærlig og åben over for de konkrete emner, der "popper" op - helt af sig selv. Så jeg vil egentlig foreslå dig, at din iver for at dele troen med ham, bliver omsat i en investering i et godt og trygt venskab med ham - så skal du nok få lov at opleve, at din tro kommer til at skinne igennem ind imellem, så din kammerat kan mærke det. Lad du blot Gud tage ansvar for det.

Her er en artikel om det at være ven med en, man ikke deler troen med.

Kan kristne have ikke-kristne venner?

Her er nogle artikler, som forklarer kristendommen forholdsvis kort. Du kan nemt finde flere her på JesusNet.

Hvad vil det sige at være en kristen?

Hvad er kristendom?

Kristendommens ABC


Forfatterprofil

Lagt på nettet 25.01.2006

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også