13.12.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Kategori: Seksualitet, Kristenlivet

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Er der tilgivelse for den samme synd?

Det er angående synd og tilgivelse. Jeg er forelsket i en gift mand og han er interesseret i mig. Vi har ikke foretaget os andet end at snakke. Men der står i det nye testamente, at når man har tænkt tanken har man sådan set allerede syndet. Men jeg kan ikke få ham ud af mine tanker og tænker tit på hvordan det kunne være. Jeg har bedt om tilgivelse og hjælp til at glemme ham. Men.. han er der stadig. Det vil sige at jeg sådan set bliver ved med at synde... eller hvad? For på en måde virker det lidt tomt at bede om en tilgivelse for en synd man begår næsten dagligt..

Svar:

Spørgsmålet indeholder en problemstilling, som alle kristne kender til. Hvordan kan man holde ud at blive ved at bekende de samme synder hver eneste dag? Og er det ikke meningsløst, når det alligevel ikke bliver bedre? Det er bestemt ikke meningsløst eller tomt at gøre det. Det er, hvad vi opfordres til i Bibelen, læs fx. 1. Johannes' brev kap.1 vers 9. At bekende sine synder for Gud er med til at fastholde for mig, at jeg er en synder, som har brug for tilgivelsen, og derfor øger det også min taknemmelighed over for Gud, som giver mig tilgivelsen hver eneste dag, uden at skele til, om det nu ikke er ved at være for tit!! Samtidig er denne daglige proces også med til, at Gud gør sin gerning i mig, at jeg bliver bundet tættere sammen med ham. Derfor: bliv ved at bekende de synder, som plager dig, også selv om det er de samme hver eneste dag.

Men til det konkrete og lignende meget konkrete fristelser, vil jeg også nævne en anden vinkel for dig. Lad være med at lege med ilden. Hold dig fra ham, som du er fristet af, også selv om du "kun" snakker med ham. For en kristen er tilgivelsen nemlig også en tilskyndelse til, at man holder sig så langt væk fra synden, fra fristelsen, som muligt. Man kæmper dermed imod synden på flere fronter! Det betyder ikke, at fristelsen dermed straks er væk, og heller ikke, at man ikke falder i den igen, desværre. Derfor vil du også stadigvæk have brug for at bede om tilgivelse hver eneste dag!


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 13.12.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også