29.05.2012 12:00 Alder: 12 yrs

Skrevet af:
Brian Thisgaard Olesen

Hvad hvis nogen ikke vil tilgive mig?

Jeg har lige læst en af jeres artikler, som handler om at tilgive mennesker, som ikke vil angre eller selv bede om tilgivelse. Men hvad hvis situationen er omvendt? Jeg har sagt undskyld til nogen, jeg kender, men de vil ikke modtage en undskyldning. Jeg har bedt for dem. Jeg oplever, at jeg selv føler mig ovenpå, og på en måde nu føler mig retfærdig i forhold til dem. Hvordan ser Gud på sådan en situation?

Svar:

Det bedste sted i Bibelen at søge råd i forhold til dit spørgsmål, er Matthæusevangeliet 5,23-25:

Når du derfor bringer din gave til alteret og dér kommer i tanker om, at din broder har noget mod dig, så lad din gave blive ved alteret og gå først hen og forlig dig med din broder; så kan du komme og bringe din gave. Skynd dig at blive enig med din modpart, mens du er på vej sammen med ham, så din modpart ikke overgiver dig til dommeren og dommeren igen til fangevogteren, og du kastes i fængsel.

Her siger Jesus for det første, at det at søge tilgivelse hos og forsoning med et andet menneske, hvis noget er kommet imellem os, er det allerførste og det allervigtigste vi må gøre. Så må selv en gudstjeneste eller missionshusbesøg vente...

Konsekvens

For det andet finder vi perspektivet, hvor konsekvensen af at ikke søge tilgivelse og forsoning med et andet menneske, står skrevet. Så vil det stå som en uafklaret synd imellem mig og ham, først og fremmest. Men det vil også stå som en uafklaret synd mellem Gud og mig. Og konsekvensen af en uafklaret synd mellem Gud og mig, fordi jeg hellere vil holde fast i synden, er "dommer, fangevogter og fængsel" - et billede på fortabelse.

At ville forsoningen

Når du, som du skriver, selv har søgt tilgivelse og forsoning hos nogle, du kender, så har du sådan set gjort, hvad Jesus instruerer dig til at gøre i sådan en situation. Du har jo ikke kontrol over, hvordan de så reagerer - det står de selv til ansvar for. Du står kun til ansvar for, om du selv vil tilgivelsen og forsoningen eller om du hellere vil holde fast i synden. Med din udstrakte hånd har du vist, at du ikke vil holde fast i det, som ligger imellem jer. Så kan det heller ikke blive noget, som vil komme til at ligge mellem Gud og dig.

I sagens natur forudsætter alt dette jo, at du så ikke fortsætter med at forbryde dig mod dem, sådan som du måske har gjort på et tidspunkt, siden tilgivelse overhovedet er kommet på tale. Hvis du har syndet imod dine bekendte, så må du selv gøre op med den synd, så den kommer ud af dit liv.


Skrevet af:
Brian Thisgaard Olesen

Lagt på nettet 29.05.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også