22.05.2012 12:00 Alder: 12 yrs
Forfatterprofil

Får vi svar på alt i himlen?

Vi har mistet vores søn for nylig, og der er mange, der har sagt, at når vi kommer hjem til Gud i himlen, vil vi få svar på alle vores spørgsmål her i livet. Står der noget i Bibelen om, at vi får svar på alle spørgsmål om livets sorger og glæder? Jeg har ikke kunnet finde det, men det står i mange af vores sange og andagtsstykker.

Svar:

Det er sikkert velmenende mennesker, der har forsøgt, at trøste jer med, at i himlen vil I få svar på jeres store “Hvorfor?”

Men jeg mener ikke, der findes bibelsk belæg for det. Det er muligt at Gud vil give alle svar, men jeg har ikke kunnet finde det i Skriften - der hører jeg, at intet er umuligt for Gud, men det er jo en anden sag.

Svar vi ikke behøver

Jeg tror, det er langt sundere, at gøre sig klart, at i den evige salighed – det vi ofte kalder himlen – er der spørgsmål, vi ikke har og svar vi ikke behøver. Det er fordi saligheden er en tilstand, hvor den fred råder, som overgår al forstand! (Filipperbrevet 4,7) Og det til trods for den enorme afstand, der ofte er mellem løfterne om fred, og det vi oplever i vores hverdag, mens vi lever her og nu.

For sagen er den, at det, Gud ønsker at give os, er så langt større og rigere end noget, vi kan forestille os – det er derfor Søren Kierkegård et sted påstår, at man kan tale om ” det glædelige i at at modgang er medgang”.

Gud lindrer

Vi må heller ikke skjule for hinanden, at sorg og savn og fortvivlelse hører med til at være menneske. Men lige så vigtigt er det at erkende, at Gud kan gøre det sådan for os, at vi midt i lidelse og savn og ubesvarede spørgsmål alligevel kan se Guds kærlige omsorg.

Derfor er det midt i livets smertefulde alvor vigtigt, at holde fast i det Skriften bevidner i Salmernes Bog 147,3, hvor vi læser om Gud og om os: ”Han læger dem, hvis hjerte er knust, og forbinder deres sår!”


Forfatterprofil

Lagt på nettet 22.05.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også