11.08.2011 12:00 Alder: 13 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Må vi destruere befrugtede æg?

Hej. Vi er et par midt i 30`erne. Vi har et spørgsmål om kunstig befrugtning Vi har 3 børn. Tvillinger på 4 som vi har fået hjælp til at få. Det tog 5 år og lykkedes i sidste forsøg inden vi selv skulle betale for flere forsøg i det private. Så vi var og er meget taknemmelige for at vi kunne blive forældre Vi fik lavstimulationsbehandling så der ikke kom mere end to befrugtede æg som så blev sat op. Den sidste gang kom der fire befrugtede æg ud af det og de to som så bedst ud blev så til vores tvillinger. De to andre kom i fryseren og skal jo bruges snarest inden de bliver 5 år. Efter 5 år skal de i følge loven destrueres Vi regnede ikke med at vi selv kunne få flere børn, men nr 3 på 1,5 år kom af sig selv Vi vil gerne have et barn mere men synes næsten ikke vi kan overskue to mere på en gang igen. Også fordi der vil gå meget fra de andre Men hvis vi kun sætter et æg op bliver den anden jo så destrueret. Kan vi forsvare det. Det sker jo også på naturlig vis at et befrugtet æg ikke sætter sig fast På den anden side kan vi så forsvare at sætte to børn mere i verden når vi ved at det vil tage en masse opmærksomhed fra de 3 børn vi har En tvillingegraviditet giver også øget risiko for komplikationer også for moderen Bør vi sætte begge æg op og så lade det være op til Gud at være herre over liv og død. Eller er det at lægge ansvaret fra sig. Eller er det at stole på Gud Kan vi forsvare at destruere 2 fordi vi synes det er for tidligt. Måske klarer de ej at optø

Svar:

Allerførst: tillykke med jeres børn!

Jeres spørgsmål viser, at I betragter et befrugtet menneskeæg som et menneske. Det er for mig at se den eneste sikre platform for at besvare denne slags spørgsmål: at destruere et befrugtet menneskeæg er at slukke et liv. Som I selv skriver, sker den slags desværre tit her i syndefaldets verden: en voksen dør i trafikken, et barn dør af sult, et befrugtet æg sætter sig ikke fast på livmoderslimhinden.

Men i dette særlige tilfælde har den moderne teknologi gjort det således, at det er blevet op til jer at afgøre, om et befrugtet æg skal have chancen eller ej.

Jeg forstår godt jeres bekymringer omkring det eventuelt at få tvillinger igen med den flok, I allerede har.

I taler om at lade Gud være Herre over liv og død. Og spørger om jeres eget ansvar. I og med at man begynder på kunstig befrugtning, har man begivet sig ind i et område, hvor netop den slags spørgsmål er forfærdelig vanskelige. Så længe man prøver de naturlige metoder, tager man naturligvis også et ansvar på sig. Men det er ”kun” ansvaret for, at vi gerne vi opnå en graviditet. Og det kan man så overlade til Gud, om det sker eller ej. Her har man valgt en metode, hvor man kan se, når befrugtningen helt sikkert sker – og har derefter ansvaret for de befrugtede æg.

Jeg har ikke noget sikkert svar på, hvad I bør gøre. Men jeg tænker, at hvis I ønsker, at Gud skal have lov til at styre dette så meget som muligt, så lader I begge æg sætte op. Så har I givet de to små liv de største chancer.

Og skulle optøningen ikke lykkes, eller skulle intet eller kun et af de to æg overleve, har I gjort, hvad I kunne.

Vælger I noget andet, vil I resten af livet skulle leve med tanken om, at der var liv, I valgte at afslutte. Måske vil denne tanke blive en lige så stor belastning ind i familien som et sæt nye tvillinger?

Alle disse vanskelige valg kan I snakke med Gud om. Og Guds tilgivelse og omsorg for jeres familie, kan jeg ikke begynde at udtale mig om. Så jeg er ikke ude på at sige, at det ene valg er mere eller mindre forkert end det andet.

Men hvis jeg skal prøve at besvare jeres spørgsmål, så lægger I bedst det hele i Guds hånd ved at få begge æg sat op. Hvis det så bliver til tvillinger, må I bede Gud om at velsigne jer til at have kræfter til hele familien. Jeg ved godt, det er nemmere sagt end gjort.

Jeg ønsker jer og jeres familie et godt liv – og fred i den beslutning, I træffer.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 11.08.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også