13.09.2006 12:00 Alder: 15 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Kan vi få fuld sejr over synd?

Jeg tror på fuld sejer over synden! Da Jesus kom i menneskelig skikkelse og sejrede over synden gjorde han det muligt for os som tror, at få FULD sejer over al synd! - Han banede en ny vej. Hvordan ser I på det? Er der flere som har den overbevisning?

Svar:

Jada! Jeg tror i al fald også på fuld sejr over synden!

Da Jesus døde på korset og betalte prisen for alle menneskehedens synder fik vi endegyldig sejr over synden. Jesus banede vejen for os til at have fællesskab med vores Skaber, som ikke tåler synd. Kvit og frit. Jeg skal intet gøre for at få del i Jesu fulde sejr over synden.

Sejrrige, men ikke syndfri

Imidlertid tror jeg, du mener, at vi kan blive syndfri. Altså holde helt op med at synde. Og dér er vi ikke enige. Jesus kom og sejrede over synden - fordi vi ikke kan; fordi vi aldrig vil kunne. Synden er ikke udryddet. Synden er ikke noget, vi kan rykke op med rode i vores eget liv og blive helt fri for. Den er nemlig en del af vores natur. "Vi er ikke syndere, fordi vi gørsynd," sagde Luther, "men vi synder, fordi vi er syndere". Og selv om prisen er betalt for al synd - så vil der ikke gå en dag i noget menneskes liv, hvor han eller hun ikke synder. Det var godt, at Gud sendte sin Søn for at tage straffen for os. Var det overladt til os selv, så var vi ilde stedt.

Vi er vindere

Når det er sagt, så er sejren over synden, som Jesus skaffede, også voressejr. Fordi Han vandt sejren til os. Og jeg kan ikke skrive dette, uden at komme til at tænke på et vers af Nordal Brun:

Jeg har vundet, Jesus vandt,

døden opslugt er til sejer,

Jesus mørkets fyrste bandt,

frihed jeg ved Jesus ejer;

åben har jeg Himlen fundet,

Jesus vandt, og jeg har vundet!

Ja, Jesus vandt - så vi kunne blive vindere. Men syndfri, det bliver vi aldrig, selv om vi slipper for straffen.

Selvfølgelig skal vi tage livtag med synden i vores liv og gøre op med bevidst synd. Vi skal kæmpe med den, som gjaldt det livet. Det hører med til at være Jesu disciple, at vi er lydige mod Hans ord. Men vi skal vide, at vi aldrig personligt vinder fuldstændig sejr over synden.

Jeg vil også anbefale dig at læse denne artikel fra svararkivet: Kan man blive fri for synd?"


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 13.09.2006

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også