28.04.2006 12:00 Alder: 18 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Hvordan forholde sig til sæddonation?

Hvordan skal vi som kristne forholde os til sæddonation? Hvad siger Bibelen?

Svar:

Bibelske retningslinier

Af gode grunde taler Bibelen ikke om dette emne, da man ikke dengang havde sædbanker, hvorfra man hentede sæd til befrugtning af kvinder.

Men generelt kan vi se på, hvad Bibelen siger om det at en kvinde bliver gravid.

Og her er ingen tvivl: det bør ske ved at den mand, hun er gift med, gør hende gravid.

Flere steder i Bibelen omtales barnløshed som et problem. Men ingen steder løses problemet ved at en fremmed mand går i seng med kvinden for derved at gøre hende gravid.

Der er ganske vist i Det Gamle Testamente eksempler på, at man prøver at løse barnløshed, ved at manden får en hustru nummer to. Det er imidlertid en helt anden problematik, og det viser sig ikke blot at være en dårlig løsning, men slet ikke en løsning. Da for eksempel Abraham og Sara prøver at løse problemet med barnløshed, ved at Abraham gør deres slavinde, Hagar, gravid, viser det sig, at Gud ikke er med på den idé. Han gør tværtimod et under, så oldgamle Sara bliver gravid. Og det er Saras søn, der er den søn, Gud har lovet dem - ikke den dreng, Hagar føder.

Bryder ind i ægteskabets enhed

Så vi må kunne udlede, at det ikke kan være Guds vilje, at man som kvinde bliver gravid ved at få sæd fra en fremmed mand - hvad enten dette rent praktisk sker ved, at man får sæd fra en bank, eller ved at man går i seng med en fremmed mand.

Begge dele er at bryde ind i den enhed, et ægteskab ifølge Bibelen er.

Så hvis man kæmper med problemer med at få børn, kan jeg ikke anbefale at bruge donorsæd.

Og hvis man tænker på at blive sæddonor, så vil jeg kraftigt anbefale at finde en anden måde at tjene de penge på.

Menneskelige problemer

Udover de bibelske retningslinier kan man også nemt se de rent menneskelige problemer ved sæddonation. Hvad må det ikke betyde for følelserne i et ægteskab, at man ved at "far" ikke er far til barnet? Og hvornår fortæller man sit barn dette? Og hvordan vil barnet stille sig til spørgsmålet om at finde ud af, hvem dets biologiske far er (som der jo kører mange sager om for tiden rundt i hele verden). Og hvilke gener får man egentlig ført ind i sin slægt ved at få en portion donorsæd?


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 28.04.2006

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også