10.02.2005 12:00 Alder: 19 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Hvad er dæmoner ?

Hvad er dæmoner?

Svar:

Da verden blev skabt, skabte Gud den fysiske verden: planeter, planter, dyr, mennesker o.s.v. Samtidig skabte han en åndelig verden, som vi mennesker normalt ikke kan se - det er hans engle. Da Gud skabte verden, var alle engle gode. Men hurtigt viste det sig, at nogle faldt fra. Deres leder hedder Satan eller Djævelen. De andre faldne engle hedder dæmoner. Dæmoner er altså onde ånder, der har Djævelen som øverste leder. I Lukasevangeliet kapitel 11, vers 14-23 kaldes Djævelen for ”Beelzebul” – det betyder: ”De onde ånders fyrste”.

Dæmonernes mission

Disse dæmoner prøver at få mennesker til ikke at tro på Gud. Nogle gange gør de det ved at lave skuespil. De udgiver sig for at være "guder". Eller de udgiver sig for at være min afdøde bedstemors ånd. På alle måder prøver de at lokke og narre og true mennesker til ikke at tro på den sande Gud.

De kan også gøre det ved at dupere folk med ”kræfter”. Nogle af de mange nye ting, hvor man lover helbredelser og et bedre liv, bruger dæmonernes kræfter. Det er selvfølgelig ikke noget man siger, men det er sandheden. Derfor skal vi ikke lege med den slags ting. Vi skal holde os fra pendul-svingninger, pyramide-energier, krystal-energier, healing og al den slags ting. For der kan ligge skjulte dæmoniske kræfter i det. Dæmoner har store åndelige kræfter, som de både kan bruge til at narre folk og til at ødelægge folk. Nogle gange kan dæmonerne ligefrem få så meget adgang, at de kan komme til at besætte et menneske.

Jesus er stærkest

Men det dejlige er, at Gud og Jesus altid er den stærkeste! Bare Jesus siger et ord er dæmonerne nødt til at holde op med at besætte mennesket! Læs for eksempel Lukasevangeliet kapitel 9, vers 37-43.

Vi behøver altså ikke være bange for dæmonerne! Men vi skal hjælpe alle de mennesker, som dæmonerne prøver at narre til ikke at tro på Gud. Det skal vi først og fremmest gøre ved at fortælle om Gud! Nogle gange skal vi også direkte bede Gud bekæmpe dæmonerne. Men det vigtigste er at fortælle om Gud - det er det, dæmonerne er allermest bange for! - og så skal vi ikke begynde af "lege" med de kræfter, for det drejer sig ikke om neutrale energier, vi kan lære at bruge som redskaber. Dæmoner er Guds modstandere, og de ønsker at binde os - og drage os væk fra livet med Gud.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 10.02.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også