24.10.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Kategori: Menneskelivet

Skrevet af:
Henrik Hadberg

Hvad er meningen med livet?

Hvad er meningen med livet? Kristne siger tit, at ikke-kristne ikke har mening i livet, fordi de ikke kender meningen med livet. Men spørger du efter meningen er svaret langt og indviklet eller blot om hvordan man bør leve som kristen. Kan jeg ikke få et helt enkelt svar, der er til at forstå?

Svar:

Det er lidt af en udfordring du giver her. Du vil gerne have et enkelt svar på et af de største spørgsmål der findes. Hvad er meningen med livet?

Spørger du forskellige mennesker, ideologier eller religioner, kan du få utroligt mange svar.

Guds svar

Guds svar i bibelen kan udtrykkes med følgende citat fra Efeserbrevet kap. 1. vers. 5: " I sin gode vilje forudbestemte han os til barnekår hos sig ved Jesus Kristus....". Du skal her lægge mærke til udtrykket - barnekår. Guds mening - skaberens mening med os mennesker er, at vi skal være børn af ham selv - Guds børn - vi skal erfarer barnekår.

Den dybeste mening med livet er altså en tæt og levende relation mellem mennesket og Gud selv. Det var det mennesket blev skabt til og oplevede i Edens have. De var sammen med Gud, som børn er sammen med deres forældre.

Men relationen blev ødelagt af mennesket, da Adam og Eva valgte Gud fra. Men Gud valgte ikke mennesket fra. Han gjorde det modsatte. Han "forudbestemte" en nye måde hvor på barnekåret kunne genoprettes. Gud forudbestemte Jesus til at skulle leve, dø og opstå for menneskets skyld.

Ved at tro på, at Jesus er død for dig, genoprettes dit barnekår hos Gud. Du må tro på det som udtrykkes i Efeserbrevet kap. 1. vers. 7: "I ham(Jesus) har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde."


Skrevet af:
Henrik Hadberg

Lagt på nettet 24.10.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også