20.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Kategori: Gud

Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Hvordan kan der være kristendom med al den ufred?

Jeg kommer med et MEGA stort spørgsmål som vedrører Gud! Hvordan kan der være kristendom når der findes så meget ufred i verden...? Jeg mener personligt at Guds vilje ikke sker for tiden!

Svar:

MEGAgodt spørgsmål. Indrømmet - det er mærkeligt, at der både kan være kristendom og ufred her i verden på samme tid. Men det kan der, bare se dig omkring: Der er masser af ufred, og - præcis som du skriver - er det bestemt ikke efter Guds vilje. Men samtidig er der også masser af kærlighed, glæde, omsorg og tilgivelse. Det er efter Guds vilje.

Den gode Gud tillader så af ubegribelige grunde, at der er ufred i verden. Hvorfor han gør det, kan ingen svare helt på, men måske har det dybest set noget at gøre med Guds kærlighed. Sagen er nemlig, at vi mennesker skaber ufreden, ikke Gud. Vi er forfærdeligt dygtige til at skabe ufred. Skulle Gud udrydde ufreden, måtte han udrydde os allesammen. Det vil Gud ikke - lige så lidt som en far vil slå sit eget barn ihjel, selv om barnet skulle gøre noget ondt og forkert. Gud elsker de mennesker, han har skabt.

Gennem Jesus har Gud fortalt os om denne kærlighed. Han har fortalt, at han vil tilgive al vores ondskab. Jesus blev straffet for vores skyld, da han døde. Faktisk var det Gud selv, der blev korsfæstet, og derfor er der nu fri adgang til Gud for alle mennesker. Gud indbyder os hele tiden til fællesskab, men nogle vil stadig ikke tage imod indbydelsen. En dag vil Gud sætte det endelige punktum for verden, og oprette et rige med den evige fred og glæde, som du efterlyser. De, der har troet Jesus her i livet, skal være med i dette rige, mens de, der har sagt nej, må tilbringe evigheden med dårlig samvittighed. Det er det, man kalder Helvede eller fortabelse. Men Gud ønsker ikke, at noget menneske skal ende der. Han ønsker brændende, at vi skal tage imod tilgivelsen.


Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Lagt på nettet 20.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også