02.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Kategori: Kristenlivet, Menneskelivet

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Respekterer kristne ateister?

Kan kristne acceptere og/eller respektere ateister? Gør vi én af delene? Og hvilken? Gør vi begge dele? Eller gør vi ingen af delene? Hvordan/hvorfor kan vi acceptere dem? Hvorfor/hvordan kan vi respektere dem? Jeg håber ikke det er for mange spørgsmål, jeg viste bare ikke, hvad jeg skulle svare da en fra min klasse af spurgte mig om det.

Svar:

Jeg vil forsøge at svare på det, men først må det stå klart, at det naturligvis kommer an på, hvad vi lægger i netop disse ord. I min ordbog står der, at acceptere kan betyde "at gå ind på" og at respektere kan betyde "tage hensyn til, agte, vise respekt". Ud fra disse begreber mener jeg, at vi som kristne helt klart bør respektere ateisten, respektere ham for det, han er som menneske og respektere, at han har det standpunkt, han nu har.

Det er vanskeligere med dette om/hvordan vi kan acceptere. Naturligvis må vi acceptere, at der nu engang er nogen, der erklærer sig som ateister. Sådan er det. Men vi kan rent ud sagt ikke affinde os med det og bare lade stå til. Vores dybeste ønske er, at ethvert menneske, og ikke mindst dem, vi kender, kommer til at tro på Jesus og får den glæde at kende ham som frelseren. Men... hvis vi ikke kan få lov at fortælle ateisten om det - hvis han ikke vil høre det - må vi nogle gange "nøjes" med at bede for ham, men det er heller ikke så lidt! Det er at slippe Guds kræfter løs. Så lykke til med at respektere alle dine klassekammerater, men også være parat til at fortælle om Jesus, som du tror på, så tit du har mulighed for det.


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også