28.03.2001 12:00 Age: 23 yrs
Category: Seksualitet, Menneskelivet
Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Synd at gifte sig med en ikke-kristen?

Lever man i synd / og går man fortabt, hvis man forelsker sig og gifter sig med en ikke bekendende kristen. Personen giver en fri mulighed for at udleve sine kristne værdier. Går man fortabt, hvis man elsker en sådan og ønsker at tilbringe sit jordiske liv med ham. Jeg er godt klar over, at man er stærkere i troen, når man er to, for man kan støtte hinanden i den, men hvis man ikke kan slippe sine følelse, for den ikke-kristne kan man jo ikke elske en kristen 100 %.

Svar:

Du spørger om man lever i synd og går fortabt, hvis man gifter sig med en ikke bekendende kristen. Til dette må jeg svare nej. På dommens dag bliver dette ikke det afgørende spørgsmål. Da afsiges dommen alene ud fra dit personlige forhold til Jesus. Se blandt andet Johannes evangeliet kapitel 3.16 - 18 og 17.3.

Men når dette er sagt, vil jeg anbefale dig, at du tænker dig meget grundigt om. Ja - jeg vil endda kraftigt fraråde dig, at gå ind i sådan et ægteskab. Når man er forelsket, tænker man nemt, at det går nok. Den anden part påstår måske også at ville acceptere og respektere ens kristendom. Men der kommer så mange situationer i livet og i ægteskabet, hvor det bliver meget problematisk. Der kan være en stor risiko for, at resultatet bliver, at man selv kommer bort fra troen.

Det er også ofte et stort problem, når man får børn, hvis forældrene ikke har samme livsholdning. Prøv at læse følgende skriftord, som netop meget kraftigt taler om forholdet til "de vantro": 2. Mosebog 23. 31 - 33 og 34.12 - 16, samt 1. Korintherbrev 6.14 - 18.

Du skriver også, at hvis man ikke kan slippe sine følelser, for den ikke-kristne, kan man ikke elske en kristen 100%. Til dette vil jeg sige, at forelskelse er en dejlig og pragtfuld ting. Men det er vigtigt at slå fast, at det er en FØLELSE, og en følelse er et meget ustabilt fundament at bygge et liv på. Derfor gør vi klogt i at lade vores sunde fornuft og logiske sans få lov til at være øverste myndighed.


Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Lagt på nettet 28.03.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også