19.01.2006 12:00 Age: 18 yrs
Forfatterprofil

Skal vi fremskynde brylluppet?

Jeg har en kæreste. Vi har været sammen i næsten 2år. Vi har lært hinanden godt at kende, men nu ender det ofte med vi ligger og "putter" om aftenen når vi er sammen. Forleden begyndte jeg at onanere, og han hjalp så pludselig til..rent bogstaveligt. Nu sidder jeg med en stor stor bitterhed og ærgelse. Det var jo en god oplevelse, men hvorfor gjorde vi det. Vi er begge kristne og har ellers aftalt, vi vil vente med sex til ægteskab. Jeg har læst nogle af de andre spørsmål og tænker så på..burde vi bare gifte os, nu vi ikke kan holde os afholdende? Vi har snakket om det snart skal være med bryllup, men skal vi fremskønne det for ikke at falde for hårdt ned i fristelsen?

Svar:

Det er rigtig dejligt, at I har sådan et åbent og tillidsfuldt forhold til hinanden. Det er i hvert fald sådan jeg fornemmer det, når du fortæller, at I har talt med hinanden om sex, lavet aftaler med hinanden om at vente, og at I nu også taler sammen om det vanskelige i at vente. Én ting er, hvad man bliver enige om er det bedste og rigtigste, en anden ting er så at mærke, hvor stærk tiltrækningen og længslen er hos jer begge, og så magte at styre det. Det taler I også om - så mit indtryk er, at I har et forhold, der virkelig er værd at satse på og takke Gud for.

En overvejelse værd

Jeg kan udemærket godt forstå jeres overvejelser om at fremskynde brylluppet. Det er bare utrolig vanskeligt for mig at give jer noget råd. Det kan være godt, og det kan være mindre godt - det er svært for mig at sige. For der er mange flere ting i det at indgå ægteskab, end det at få mulighed for at dyrke sex. Det er jeg sikker på, at I også tænker over. Så hvis jeg skal råde jer til noget konkret, vil det være at finde en I har tillid til, og så snakke det godt igennem. Her nedenfor vil jeg henvise jer til en anden mulighed for rådgivning.

Den sexuelle længsel skal nydes ikke forskrække

Der er INTET mærkeligt i, at I har så ustyrlig meget lyst til hinanden, heller ikke selvom I er kristne og har besluttet jeg for at vente med sex (det var måske et større faresignal, hvis I ikke følte den længsel) - og det er rigtig synd for jer, hvis de oplevelser, der burde fylde jer med fryd og glæde istedet bliver oplevelser fyldt af bitterhed og ærgelser.

Lige nu er I lidt forskrækket over jer selv, og jeg synes I gør det helt rigtige i at stoppe op, og tale om, hvad der egentlig skete, og hvordan I bedst fortsat kan nyde hinandens kærtegn og kroppe. Du siger I har læst en del artikler her på siden. Jeg giver jer alligevel nogle links - det er ikke sikkert I har fundet frem til de samme. Læs det sammen, og snak om, hvad I kan bruge det til.

Hvor finder vi styrken til at vente med sex?

Er vi tilgivet for vore sexuelle fejltrin?

Må vi have sexuelt forspil som ugfite?

Hvornår er det for tideligt?

I skal ikke føle jer presset til et ægteskab, I ikke er klar til. På den anden side, skal I heller ikke føle det er for tideligt, hvis I er sikker på, at det er det I vil.

Det er ikke helt uden grund, at der i offentligheden har været en vis undren over, at mange kristne gifter sig meget tideligt, og det har også lydt i lidt onde vendinger, at de bliver pressetog truet til det. Men det er jo ikke så mærkeligt, at det kan opfattes sådan. For det handler jo præcis om det, som I oplever, at I ikke bare gi´r jer hen til hinanden seksuelt, fordi I er kærerster, har det godt med hinanden og har lyst til hinanden. I ønsker at gemme det seksuelle til ægteskabet. Derfor bliver flere unge kristne kærerstepar gift tideligt i forhold til normen i samfundet. Det er der jo en helt naturlig forklaring på. Men det er desværre så også en forklaring på, hvorfor nogle måske springer lidt for tideligt ud i et ægteskab. Det skal vi selvfølgelig undgå. Men hvad er tideligt? Det er jo ikke altid et sprøgsmål om alder.

Tendensen i samfundet i dag, at man lige skal ha´en uddannelse først, et godt sikkert job, få tjent nogle penge, få købt det rigtige hus og få et barn eller to.. så begynder det at ligne et forhold, der kan kaldes ægteskab, og så begynder man at overveje at: "gå til alteret" som man siger. Men sådan hænger det ikke sammen for jer som kristne. Ægteskab er ikke på den måde et status-symbol. Det er et gensidigt løfte til hinanden, bevidnet af offentligheden og velsignet af Gud. I behøver ikke at have hverken uddannelse, job eller bolig i en bestemt standard for det. Man kan heller ikke sige, at hverken 18, 19 el 20 år er for ung - ligesom man heller ikke kan sige at 50, 60 el. 70 er for gammel.

En rigtig god mulighed for jer kunne være at melde jer til "før ægteskabelig rådgivning" Indre Mission har et tilbud der hedder: "Parat til start". Det kunne være en rigtig god måde at forberede sig på - og måske blive klar til ægteskabet lidt før end I lige havde regnet med.

I kan kontakte Indre Missions Familiekonsulent og forhøre jer om "Parat, start" i jeres område.

Inger Nørgaard familiekonsulenten@indremission.dk

Jeg vil ønske jer alt godt og Guds velsignelse over jeres kærlighed (- også den gudsskabte vidunderlige længsel I har efter hinanden).


Forfatterprofil

Lagt på nettet 19.01.2006

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også