02.09.2000 12:00 Age: 24 yrs
Category: Kristenlivet, Menneskelivet

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Må man bruge prævention når man er gift?

Må man som kristen eller i følge Bibelen bruge prævention, efter man er gift?

Svar:

Jeg skal forsøge at svare på det, selv om det ikke er et spørgmål, som direkte står beskrevet i Bibelen. Et kristent ægtepar står til ansvar over for Gud, også med spørgmålene omkring at få børn. Vi er kaldede af Gud til at blive mangfoldige og opfylde jorden, når vi har mulighed for det, men det er ikke noget én enkelt familie skal forsøge at gøre alene!!! (læs i skabelsesberetningen i 1.Mosebog kap.1,v.28.)

Må man så bruge prævention for at begrænse børnetallet. Det er ikke alle kristne enige om. Men her får du det, som jeg holder mig til. Som kristne kan det være rigtigt at bruge prævention, hvis man finder ud af, at det ikke er ansvarligt at få flere børn, måske for en tid, måske vedvarende. Men når man bruger prævention, må det altid være i ansvar over for hinanden som ægtefæller og over for Gud. Derfor er prævention heller ikke noget, man bare vedtager at bruge, uden at overveje det under bøn og evt. også spørge en kristen sjælesørger om råd, hvis man er i tvivl.

Der er nogen, der mener at prævention er forkert, men til gengæld mener at det er rigtigt, at forsøge at undgå at få børn på andre måder, måske ved at undgå samleje på bestemte tidspunkter i forhold til kvindens menstruation. Men også den form for "naturlig prævention" må man selvfølgelig overveje nøje, for målet er det samme, hvad enten man bruger det ene eller det andet. Man kan altså som kristne ægtefolk bruge prævention, når man gør det med omtanke.


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også