28.06.2011 12:00 Age: 13 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Må jeg mindes glæder fra mit syndige liv?

Er det forkert at mindes syndige perioder i ens liv? Fx havde jeg et udbredt byliv i min gymnasietid, som jeg nu har taget afstand fra. Men er det så forkert at mindes de gode minder man har fra fx byture?

Svar:

Det er ikke forkert at mindes de gode ting, du har oplevet. Heller ikke fra den tid, hvor synd ikke var noget du bekymrede dig om eller tog afstand fra. Det rigtige og det forkerte er ofte flettet sammen på en måde, som gør det umuligt for os at holde det gode og det dårlige helt adskilt.

Synd er at vi hverken kan eller vil underordne os Guds vilje med vores liv. Og det er en grund-tilstand som alle mennesker lever under - altid. Vi kan vælge at være ligeglade med synden eller vi kan vælge at kæmpe imod den, så den ikke tager den fulde kontrol med vores liv. Men uanset, hvor hårdt vi kæmper og hvor godt det lykkes, så vil synden altid have en vis magt over os. Uanset om vi er kristne eller ej. Vi bliver aldrig fri for synden.

Derfor: Glæd dig over alt det som er godt, uanset hvor meget synden får lov at ødelægge billedet. Og glæd dig over, at selv om vi lever i en syndig verden, så har Gud ikke forladt os og han giver os stadig gode oplevelser og glæder midt i alt det onde og forkerte. Glæd dig ikke over synden, men glæd dig over Guds gaver.

I Mattæusevangeliet kapitel 5 vers 45, siger Jesus, at hans far lader solen stå op over både gode og onde mennesker. Dvs, at han giver gode gaver til alle mennesker uanset om de tror på ham eller ej. Derfor sker der meget godt hos mennesker som ikke kender Gud. Og derfor sker der desværre også meget forkert hos dem, som kender Gud, men ikke magter at gøre hans vilje.

Forskellen mellem den kristne synder og den ikke-kristne synder er den, at den kristne har bedt om og modtaget Guds tilgivelse. Det har den ikke-kristne endnu ikke. Men uanset hvilket forhold vi har til Gud, så velsigner han os med gode gaver og glæder - også der hvor synden fylder meget.

Og som kristen har du den ekstra glæde, at din synd er tilgivet og at vejen til evigt liv dermed er åben.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 28.06.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også