22.08.2005 12:00 Age: 19 yrs
Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Kunne Jesus have haft børn?

Forestil jer dette: Pludselig findes beviser på at jesus faktisk HAR fået et barn i sin tid på jorden(måske børn). Og hvad så??. Ville det være et skrækkeligt slag mod kristendommen?Jjeg er ikke så bibelstærk, men hvad ville det betyde, hvis han havde ladet noget af sin guddommelighed forplante sig i efterkommere? Står der noget sted, atJjesus var jomfru endsige ungkarl?

Svar:

Tak for dit spørgsmål.

En teoretisk mulighed

Personligt kunne jeg i teorien godt forestille mig, at Jesus kunne have været gift og fået børn. Det havde sikkert ikke været et "skrækkeligt slag mod kristendommen", sådan som du udtrykker det. Jesus havde stadig kunnet være Guds søn, havde kunnet forkynde og elske, havde kunnet være syndfri, havde kunnet lide og dø i vort sted og opstå osv - alt det, som kristendommen står og falder med. Hverken ægteskabet eller børnefødsler er syndige eller mindreværdigt; så i princippet ville der sikkert ikke være noget i vejen for det. Det ville vel egentlig ikke være mærkeligere, end dette, at Gud går rundt blandt os som et menneske.

Noget ville have været anderledes

Der ville ganske vist have været elementer i kristendommen, der måtte forstås anderledes - fx talen om menigheden som Jesu brud; den ville falde til jorden (se tidligere svar: Kunne Jesus have været gift?) . Det ville også give nogle problemer, som i hvert fald jeg ikke kan forestille mig nogen teoretisk løsning på: Ville Jesu børn være kvart-guddommelige, halvsyndfrie eller hvad? Skulle de så tilbedes ligesom deres far? Ville vi have en slags eliteslægt, en superfamilie i verdenshistorien eller hvad? Men skulle man endelig bevæge sig ind i den slags spekulationer, kunne man selvfølgelig også gætte på, at den Almægtige skulle kunne finde en slags løsning på den slags.

Nej, hovedsagen er ikke, om det havde været et slag mod kristendommen - hovedsagen er, at det bare ikke blev sådan! Jesus var iflg Ny Testamente ikke gift; og der siges intet om, at han skulle have haft børn. Og da han iflg Ny Testamente var syndfri, må han nødvendigvis have været jomfru, når han ikke var gift (sådan er i hvert fald Ny Testamentes eget syn på sexualitet og ægteskab).

Man kan selvfølgelig altid tænke sig, at indholdet i Ny Testamente kunne have været anderledes, end det er. Men det er vist ikke så konstruktivt.


Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Lagt på nettet 22.08.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også