24.10.2001 12:00 Age: 22 yrs
Category: rel-Halloween
Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Kan man kontakte afdøde ånder?

Programmet åndernes magt påstår at man kan kommme i kontakt med de afdøde via et medium. Hvordan forholder bibelen sig til dette?

Svar:

Tak for dit spørgsmål som vel egentlig indeholder to spørgsmål:

1. Har man som kristen lov til det? Det er det vigtigste, og det er det enkleste: NIX. Man har under ingen omstændigheder lov til at henvende sig til de døde: "Vend jer ikke til dødemanere, og søg ikke til sandsigere, så I bliver urene ved dem. Jeg er Herren jeres Gud!" (3 Mosebog 19,31);

"Hos dig må der ikke findes nogen, som lader sin søn eller datter gå gennem ilden, ingen, der driver spådomskunst eller trolddom, ingen, der tager varsler, ingen, der bruger magi, ingen, der udtaler besværgelser, spørger dødemanere eller sandsigere til råds eller søger orakel hos de døde. Herren afskyr enhver, som gør den slags ..." (5 Mosebog 18,10-12).

Men det betyder ikke, at vi har lov til at vrænge ad dem, der forsøger sig med det. Selvfølgelig er der dem, der bare synes, det kunne være sjovt og spændende, og de fusker med det okkulte for sjovs skyld - men der er andre, som drives til spiritisme og okkultisme, fordi en af deres elskede er blevet revet bort, og de kan slet ikke bære adskillelsen! Over for dem er det ikke tilstrækkeligt bare at vifte med et Forbudt-skilt; de må også høre noget andet og endnu vigtigere: at der er et helt andet håb om forening i evigheden, nemlig de dødes opstandelse til evigt liv for alle dem, der dør i troen på Jesus.

2. Kan det overhovedet lade sig gøre? Det er selvfølgelig mindre væsentligt, simpelt hen fordi det er forbudt område. Og måske er det allerede afgjort: at når det er forbudt, må det jo være fordi det kan lade sig gøre ...

Men så enkelt er det måske ikke. For der er den mulighed, at de, der tror, at de er i kontakt med ånder fra deres kære afdøde, i virkeligheden er i kontakt med onde ånder! Det kan meget vel tænkes, at dæmoner kører lidende og længselsfulde mennesker rundt ved næsen og lader som om de har budskaber fra den anden verden. Faktisk er jeg ret overbevist om, at det er virkeligheden bag langt det meste af den spiritistiske og okkulte praksis, der drives også i Danmark.

Jeg vil ikke sige, at det dermed altid er tilfældet; en tekst som 1 Samuelsbog 28,7ff kan godt tyde på, at det kan lade sig gøre at vække en afdød. Men selv den kan godt forstås, som om en dæmon driver sit spil ...

Så under alle omstændigheder: Vi må holde os langt væk fra det - og holde os helt tæt til de mennesker, der roder rundt med det.


Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Lagt på nettet 24.10.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også