27.05.2005 12:00 Age: 19 yrs
Jørgen Sejergaard

Skrevet af:
Jørgen Sejergaard

Hvorfra stammer begrebet arvesynd?

Mit spørgsmål stilles på baggrund af en undren omkring 'arvesynden' som udtryk/begreb i kristendommen. Hvor og hvornår hører vi om dette udtryk/begreb første gang??

Svar:

Først vil jeg henvise dig til et svar vi allerede har liggende på JesusNet om arvesynden. Her er en forklaring på, hvad begrebet betyder.

Hvad er arvesynd?

Hvornår man begyndte at anvende udtrykket / begrebet har jeg kun fundet ganske lidt om, det er tilsyneladende et begreb, der har høret hjemme i den teologiske litteratur op gennem det meste af kirkehistorien.

Aksel Valen-Sendstad skriver i sin "Kristen Dogmatikk", Luther Forlag, Oslo 1979, side 198, at "I den kirkelige teologi kan vi spore arvesyndsproblematikken helt tilbage til Ireneus (d. ca. år 200)." Det er altså ikke en nyere teologisk opfindelse.

På latin bruger man udtrykket "peccatum originis", hvor "pecccatum" betyder synd, og hvor "orginis" er genitiv eller ejefald af "origo", der både kan betyde "oprindelse" og "afstamning".

Jeg ved ikke om det er et tilsfredsstillende svar. Ellers er du velkommen til at spørge igen, så skal jeg se om jeg kan finde noget mere på det.


Jørgen Sejergaard

Skrevet af:
Jørgen Sejergaard

Lagt på nettet 27.05.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også