02.09.2000 12:00 Age: 24 yrs
Category: Kirken

Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Hvorfor er kirken så kedelig?

Jeg vil gerne vide hvad grunden egentlig er til at kirken virker - undskyld mig - lettere kedelig, konservativ, ikke nutidsvarende, og størst af alt.... hvorfor den ikke virker som noget for mig?

Svar:

Måske overraskende men langt hen ad vejen er jeg enig med dig! Kirken kan sandelig virke tør, kedelig og formel, så det gør helt ondt. Jeg har selv tre små børn, som troligt kommer med os i kirke søndag efter søndag, og jeg skulle hilse og sige, at det bestemt ikke altid er nogen stor oplevelse for dem at være med, selv om vi forsøger os med børneindslag og lignende.

Hvorfor kommer vi der så alligevel? Fordi vi ikke kan undvære budskabet! Indholdet! Sammenlign det med en guldbarre, der er pakket ind i fedtet og gråt papir. Jeg tror, de fleste ville blive ved med at skrælle det kedelige papir af, hvis de vidste, at de til sidst ville nå ind til guldbarren. Sådan har jeg det med troen og gudstjenesten. Der er et ydre lag, som kan virke utidssvarende, især for unge, og så er der et indre budskab, som altid vil være aktuelt, og som aldrig må ændres.

Jeg synes, at kirken burde præsentere sit budskab bedre, men ændrer vi på selve indholdet, er det ikke længere kristendom. Så kan vi lige så godt lukke kirken først som sidst. Desværre kan jeg ikke skaffe inspirerende gudstjenester i alle kirker, hvor gerne jeg end ville, men der findes faktisk steder, hvor de ikke er helt så kedelige og gammeldags, som du beskriver dem. Hvor der både er gospel og mere moderne musik end orgelspil.

Du er jo rigtig godt på vej, når du antyder, at du ville møde op i kirken, hvis det var sjovt og hyggeligt, så budskabet kunne nå frem til dig. Jamen, det kan det, når du selv er åben for det. Prøv at se væk fra salmemusikken, ritualerne og alt det, der ikke siger dig noget, og lyt til kernen i budskabet: At der også i dag findes en Gud, som lever, som har dit liv i sine hænder, og som vil dig det godt! Som vil give dig del i et et evigt liv, som overgår alt, hvad du kan forestille dig. Hvis du først får den kærlighed »ind under huden«, tror jeg, at det med det kedelige vil blegne lidt.


Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også