11.07.2017 11:25 Age: 7 yrs
Category: jn-svar, JesusNet.dk
Jørgen Sejergaard

Skrevet af:
Jørgen Sejergaard

Hvordan påvirker buddhistisk velsignelse min relation til Gud?

Som en del af en udflugt under et ophold i Thailand blev vi alle hver især velsignet af en buddhistisk munk. Jeg fik senere at vide, at det der skete var en slags indførelsesritual. Derfor fortryder jeg nu, at jeg tog del i det, og det påvirker min tro. Tror i, det på nogen måde vil påvirke min relation til Gud?

Svar:

Kære spørger!

Det er aldrig rart, når noget rammer os på det allerfineste og vigtigste i vort liv, nemlig vort forhold til Gud.

Jeg vil fremhæve to forhold, som jeg finder vigtige, og som jeg tror kan hjælpe dig.

Det ene er, at du ikke har bedt om den velsignelse. Ud fra dit spørgsmål formoder jeg, at den kom som en overraskelse.

Det andet er, at du ikke præcist ved, hvad den buddhistiske munk sagde.

Derfor tror jeg, at denne velsignelse ikke påvirker dit forhold til Gud.

Når andre siger noget til os, som vi hverken har bedt om eller forstår, kan det ikke påvirke vores forhold til Gud. Hvis det kunne det, kunne kristendommens religiøse modstandere jo skade vort gudsforhold blot ved at stille sig op uden for en kirke og forbande os i en eller anden guds navn. Det er kun, når vi selv beder om noget skadeligt, at det kan skade os. Det må så også gælde en indvielsesvelsignelse. Du har ikke selv ønsket at blive indviet til buddhismen, og du vidste ikke, at det var det, der foregik.

Enhver anstændig indvielse må bygge på forudgående oplysning og tilslutning. Det er der ikke tale om her, så du er ikke blevet indviet i noget.

Jeg tror så også, at vi må se i øjnene, at vi hverken kan gennemskue eller overskue alt. Nogle gange er man usikker, selv om man synes, at man har gennemanalyseret det hele. Andre gange kan man ikke analysere det hele.

Nogle gange kan man ikke blive helt klar over, om man gjorde noget galt eller ikke. I den situation er der kun ét at gøre - nemlig at bekende det for Jesus og sige til ham: ”Herre, hvis jeg har handlet forkert i denne sag, beder jeg dig om, at du vil tilgive mig”.

Han har selv sagt: ”Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort” (Joh 6,37).

Jeg tror så ikke, at den usikkerhed gælder i dit tilfælde her, men det kan være godt at vide, at man også kan lægge sin usikkerhed frem for Jesus.

Jeg håber, at dette kan være dig til hjælp. Ellers er du velkommen til at spørge igen.

Bedste hilsener

Jørgen Sejergaard


Jørgen Sejergaard

Skrevet af:
Jørgen Sejergaard

Lagt på nettet 11.07.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også