04.10.2001 12:00 Age: 23 yrs
Category: Seksualitet
Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Hvor meget sex før ægteskabet?

Hvor langt må man gå - seksuelt - uden for ægteskabet? (forkortet - red.)

Svar:

I dit spørgsmål nævner du en række konkrete eksempler, som du gerne vil have svar på. Her vil jeg indledningsvis sige, at Bibelen ikke er en opslagsbog, eller en ordbog, som man bare lige kan slå op i, og så finde direkte svar på alle spørgsmål. En del af de ting du her nævner, er ikke omtalt i Bibelen. Så når jeg skal prøve at besvare spørgsmålet, så bliver det ikke ud fra en række konkrete skriftsteder, men ud fra min helhedsforståelse af Bibelens belæring om seksuallivet, samt ud fra hvad jeg har mødt gennem samtaler med mennesker der ønskede at følge Bibelens anvisning.

Inde i ægteskabet, kan seksualiteten udfolde sig frit i kærlighedens rum, og kun her hører samlejet hjemme. Men så er spørgsmålet hvor lang man må/bør gå udenfor ægteskabet.

Vores seksualdrift er et stort kraftfelt, som kan være meget vanskelig at styre, hvis ikke vi sætter nogle grænser på et tidligt tidspunkt. Gennem berøring og kærtegn m.m. kan vi nemt komme til at gå så langt, at det bliver meget vanskeligt at stoppe igen, uden at det ender med et samleje. Derfor vil jeg anbefale, at man undlader at kærtegne kønsdelene, og heller ikke optræder helt eller delvist afklædt for hinanden. Jeg vil heller ikke anbefale, at man sover sammen, også selv om man "ikke piller" ved hinanden.

Jeg har mødt mange mennesker, der er kede af, at de gik for langt. De ønskede at gemme samlejet til ægteskabet, men de fik ikke sat grænserne tidligt nok. De troede, at de sagtens kunne styre deres seksualdrift, men de blev overrumplet.


Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Lagt på nettet 04.10.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også