18.04.2018 14:23 Age: 6 yrs
Category: jn-svar
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Hvor gammel var Isak da Gud befalede Abraham at ofre ham?

Ved man noget om, hvor gammel Isak var, da Gud befalede Abraham at ofre ham? 

Svar:

Man ved ikke noget om Isaks præcise alder, da denne berømte begivenhed fandt sted. Han har været stor nok til at bestige bjerget med brændet på ryggen, så han har nok være mindst 7 år – sikkert mere.

Den jødiske historieskriver Josefus skriver – vel på baggrund af jødiske traditioner og overleveringer - at Isak var 25 år gammel, da begivenheden fandt sted. Dette er der ikke belæg for i Bibelen, og det må derfor stå hen i det uvisse. Alderen betyder vel egentlig heller ikke noget i forhold til indholdet i dramaet. Det er under alle omstændigheder en far, der befales at ofre sin eneste søn!

Men på én måde betyder alderen alligevel noget. Bibelen er helt tydelig med, at Abraham fik den tro, at når Gud havde lovet, at han skulle blive stamfader til et helt folk – så ville Gud holde dette løfte. Og derfor troede Abraham på, at hvis han på Guds befaling ofrede Isak, ville denne bagefter opstå til liv igen.

Hvis Isak var en lille dreng, kunne Abraham have bundet ham, selv om han strittede imod. Dette kunne derimod næppe lade sig gøre med en ung mand på 25 år. Så hvis Isak var ung, må han frivilligt have gået med til det – hvilket i så fald viser, at han delte sin fars tro på Gud og Guds løfter.

Men Gud har ikke fundet det vigtigt at fortælle os Isaks alder, så det vil forblive et område, hvor vi bare kan tænke vore tanker 


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 18.04.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også