29.03.2005 12:00 Age: 19 yrs
Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Hvor blev Guds hjælp af?

Jeg tror på treenigheden, og beder eller taler ud i luften med Jesus og takker ham. I April sidste år blev jeg skadet af havearbejde og har trænet skuldren op igen. Men tror ikke helt på, at jeg kan komme tilbage til mit jov og køre med en fyldt trillebør med ukrudt, jord og grene store og små. Jeg har i oktober 2003 startet med at spise rismælk og ingen svinekød spiser jeg. Jeg bad om hjælp ud i luften, til at komme af med min psoriasis, og den forsvandt 19. juli 2004. Jeg takkede ham, men 14 dage senere kom det igen. Hvorfor det?

Svar:

Jesus er usynlig ved siden af os

Tusind tak for dit spørgsmål. Jeg er meget glad for at høre, hvordan du beder ud i luften til Jesus. Det er præcis sådan, jeg selv taler med Gud. Nogle synes, at så taler man jo bare ud i den tomme luft; men Jesus har jo sagt, at han vil være usynligt hos os og vil høre alt, hvad vi siger til ham. Han er lige ved siden af dig, når du taler ud i luften til ham.

Guds under sker ikke altid

Og ikke nok med det: Han hører også efter og gør alt, hvad der overhovedet er muligt, for at give os det, vi beder om i hans navn. Derfor oplever vi også sommetider, at han griber ind og lader ting lykkes for os, lindrer vore smerter og lader undere ske. Jeg er også meget glad for at høre, at du både har oplevet at kunne træne skulderen op igen, og at din psoriasis for en tid blev bedre.

Det mærkelige er jo så, at det ikke sker altid. For Jesus vil os det godt, og hans største glæde er at gøre os glade. Alligevel bliver vi ikke altid raske, og der er ting der ikke vil lykkes for os (jeg er ligesom du også kommet til skade med skulderen for mange år siden; men den kunne ikke trænes op, derfor kan jeg i dag kun bruge min ene arm en lille smule).

Det vanskeligste spørgsmål for et bedende menneske

Derfor er det spørgsmål, du stiller, et af de vanskeligste og vigtigste i det med troen på Gud. Og ethvert bedende menneske slås med det. Men det er aldrig lykkedes os helt at komme til bunds i det. Jeg skrev fornylig en lille bog om det: "Jamen bad jeg da for lidt?"

Jesus kan også græde over lidelser han står magtesløs overfor

Der kan godt ske noget i verden, som Gud ikke vil. Siden syndefaldet, da mennesket vendte ryggen til Gud, har der kunnet ske ulykker og lidelse i verden, som selv Jesus græder magtesløst over for. Men når du jo beder til ham, så har du lagt dit liv i hans hånd. Så er det noget helt anderledes: Så kan du vide med sikkerhed, at alt - både sygdom og helbredelse - er Guds vilje i dit liv. At du ikke blev helt rask for din psoriasis, betyder ikke, at du har gjort noget forkert eller bedt forkert eller ikke har bedt nok. Det, at Gud siger: "Nu lindrer vi det for en tid, og så må du bagefter leve med det endnu en tid", det er også Guds måde at svare på!

Guds vilje er god - men vi kan ikke altid gennemskue det

Vi kan ikke gennemskue, hvorfor det ikke altid er Guds vilje at helbrede. Men hverken Kristus eller de allerfrommeste mennesker har kunnet leve uden lidelse eller sygdom. At være syg er en af de måder, vi kommer til at efterfølge Jesus på. Det er først i det evige liv, vi bliver helt fri for al sygdom og lidelse.

Du skal ikke være bange for igen at bede ham om at blive rask. Vi kan ikke vide, hvad Guds vilje er i morgen og næste år; og han har sagt: "Bed om hvad som helst, og I vil få det"! Så hører han dig i kærlighed - og så må du forsøge at stole på, at hans svar også er et kærligt svar, hvad så end det kommer til at betyde.


Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Lagt på nettet 29.03.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også