05.07.2005 12:00 Age: 19 yrs

Skrevet af:
Tom Thygesen Frederiksen

Hvad tror satanister på?

Hvad tror satanister på? Og hvordan dyrker de deres tro? Hvordan kommer man ind og ud? Det er min gode veninde der er blevet satanist, hvad syntes I, jeg skal gøre?

Svar:

Det er Tom Thygesen Frederiksen, der har svaret på dit spørgsmål, han har skrevet hæftet: "Hvidbog om satanisme" som du kan bestille ved henvendelse til Dialogcenteret. www.dci.dk

Flere former for satanisme

Dine spørgsmål er ikke helt enkle, for der er flere forskellige former for satanisme. Nedenfor får du et link til en længere artikel, som måske kan give dig et bedre overblik. Men kort fortalt kan man sige at:

Nogle satanister (især teenagere) dyrker Satan som symbol på fandenivoldskhed og oprør. Andre dyrker Satan som symbol på egoet i mennesket og på menneskets drifter. Og nogle (næppe mange, så vidt vi ved) tror faktisk på Satan som en virkelig ånd, der står bag ondskaben i verden, og dyrker denne ånd.

Men næsten alle satanister er enige om at dyrke det stærke menneske, og at være fascineret af det dystre samt foragte eller afsky kristendommen og kirken. Ikke sjældent fordi satanistnerne har en mærkværdig eller uvidende idé om hvad kristendommen egentlig står for. Satanister har kristeligt set et uappetitligt syn på, hvad mennesket er, men ikke sjældent er det vildførte mennesker, som ikke har en reel viden om, kristendommens menneskesyn.

Efterligninger og kopi af sataniske aktiviteter

Så vidt vi ser det, skal der skelnes mellem det sataniske og det satanistiske som ikke altid er det samme. (se fx Aagaards artikel nedenfor ). Meget satansime er i virkeligheden blot kopi og efterligninger af aktiviteter og symboler som de føler sig draget af. Det bliver aldrig til rigtig satanisme, men blot satanistiske aktiviteter uden andet formål end at være i oprør og provokation i sær mod det kristne. Alligevel er satanisme en problematisk leg med symboler, de forkerte symboler, men primært kun med symboler. Vi har ikke erfaring for at særligt mange satanister behandler andre mennesker specielt ondt eller reelt arbejder for ondskaben.

Farlig leg

Alligevel skal problemet med unge satanister ikke ignoreres, for selv om unge som regel bare flirter med noget, de ikke har forstand på, og selv om de sjældent ved særligt meget om kristendommen, så kan flirten med det mørke nemt blive en glidebane. Så du skal bestemt tage det alvorligt, at din veninde er begyndt med disse ting, og det bedste du kan gøre er at søge viden om det. Jo mere viden vi har, desto vanskeligere er det at blive manipuleret med - og jo nemmere er det for dig, at hjælpe hende.

Fokus forstyrrelser

MEN - satanister kan let tage fokus fra det virkelige sataniske, og fra det at ondskaben som regel forklæder sig. Virkeligt onde mennesker (og tanker) tager sjældent djævlemaske på med to horn og siger 'bøh, jeg er ond'. Virkeligt onde og sataniske mennesker/tanker forklæder sig som det gode. Så er det meget lettere at bedrage og manipulere....

Uddybende artikler fra dialogcenteret:

"Kritisk information om satanisme" af Tom Th. Frederiksen.

"Satanisk eller satanistisk" af Johs. Aagaard


Skrevet af:
Tom Thygesen Frederiksen

Lagt på nettet 05.07.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også