13.09.2007 12:00 Age: 17 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Hvad skal jeg gøre til fester, hvor der drikkes?

Hvordan skal jeg forholde mig til fester på gymnasier og handelsskoler og i det hele taget. Jeg skal til en fest, hvor der vil være alkohol, og folk vil højst sandsynligt drikke mere end Bibelen tillader. Hvordan skal jeg forholde mig til det? Er det en synd at være med til en fest, hvor andre er fulde, men ikke jeg selv? Hvad skal jeg gøre i den givne situation?

Svar:

Bibelen forbyder os ikke at tage til fester, hvor de fleste opfører sig på en måde, som Bibelen ikke anbefaler. Paulus kan tale om at det er OK at tage med til fester, hvor værten er afgudsdyrker og der serveres kød fra ofringerne til afguderne (Første Korintherbrev 8-10).

Så i princippet kan man godt tage med til den slags fester, du spørger til, og prøve at være et lys midt i mørket og måske få en god snak med en eller anden.

Der er dog to ting, man skal gennemtænke først:

  1. Kan jeg selv klare det?
  2. Kan dem, der ser op til mig, klare det?

1: Kan jeg selv stå for fristelsen? Når de andre måske presser lidt for at få mig til også at drikke lidt mere… Det er vigtigt at være afklaret med sig selv omkring det her - mange af os kan let blive fristet og begynde på noget, der kan ende galt. Og med "galt" tænker jeg på, at man får så meget, at man mister den fulde kontrol med sig selv - så man kommer til at sige noget eller gøre noget, som man bagefter fortryder. Helt galt går det, hvis man ligefrem får smag for beruselsen og kommer ud i et forbrug, der måske med tiden ender i et misbrug, sådan som rigtig mange unge danskere gør i disse år - vi har desværre stort set verdensrekord i druk blandt unge, siger de internationale opgørelser.

2: Paulus gør meget ud af at tale om, at det ikke er nok at du selv kan stå fast. Hvad med de andre kristne, der måske ser op til dig og tænker: "Når han kan gøre det her - så kan jeg også!" Kommer du til at lokke en anden med ud i noget, som denne person ikke kan klare? Det kan være svært at overskue, om der er nogen, man skal tage hensyn til her - men det er vigtigt at overveje det.

MEN: hvis du sammen med Gud har fået 1 og 2 gået igennem, og det ser trygt ud - så kan du sagtens tage med til den slags fester og se, om du vil kunne være til gavn dér.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 13.09.2007

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også