17.05.2005 12:00 Age: 19 yrs
Jørgen Sejergaard

Skrevet af:
Jørgen Sejergaard

Havde Gud brug for en hviledag?

Hvad skal Gud med den 7. hviledag i forbindelse med skabelsen, er han da underlagt tid?

Svar:

Hviledagen - en grundmodel

Hvad den syvende dag angår, så har Gud selvfølgelig ikke brug for den i menneskelig forstand. Profeten Esajas siger om Gud: "Herren er en evig Gud, skaberen af den vide jord. Han bliver ikke træt og udmattet." (Esajas' bog, kapitel 40, vers 28). I skabelsesberetningen står der heller ikke, at Gud var træt og trængte til en fridag, men der står, at han hvilede, og denne hvile er en slags grundmodel for den menneskelige hvile. Ét er nemlig at være træt og trænge til at sove, noget andet er hvile ovenpå fuldendt gerning, hvor man ikke producerer mere, men bare læner sig tilbage og glæder sig over alt det, som man har frembragt. Det er altså ikke hvile efter en uges udmattelse, men kunstnerens hvile / glæde, når kunstværket er færdigt og fuldendt.

Fest for skaberværkets fuldendelse

Prøv at forestille dig, at du er med til at bygge en domkirke eller et operahus, og en dag er det endelig færdigt, og så holder man en stor indvielsesfest. Man slutter ikke bare arbejdet og tager på weekend, nej man holder fest, og denne indvielsesfest er den syvende dag, hviledagen, som Gud netop velsigner og helliger. Derfor er denne dag blevet helligholdt og festligholdt af jøderne, siden de fik Moseloven. Det er festen for skaberværkets fuldendelse. Gud har ikke brug for kropshvile som vi, men han forstår at feste, og den menneskelige festevne er en afglans af hans.


Jørgen Sejergaard

Skrevet af:
Jørgen Sejergaard

Lagt på nettet 17.05.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også