02.01.2003 12:00 Age: 21 yrs
Category: Menneskelivet
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Er tarotkort forbandede?

Hviler der en forbandelse over tarotkort? Hører tarotkort ind under det Bibelen kalder for spådomskunst i 5 Mos 18,10? Kan man studere neutralt i tarotkort, uden at blive påvirket?

Svar:

Jeg vil godt dele mit svar op i to korte afsnit:

1. Om Tarotkort

2. Om at bruge dem.

1. Siden du spørger, kender du nok en del til Tarotkort, så jeg behøver vel ikke forklare deres udseende. Blot lige sige, at det jo ikke er alm. spillekort, men kort med symbolske figurer. De er i hvert fald ikke 1.000 år gamle, og er derfor naturligvis ikke nævnt direkte i Mosebøgerne, der er meget ældre.

Man har op igennem tiden brugt dem på forsk. måde, men oftest noget i stil med dette: en person med særlige evner for at formidle kraft/budskab fra det overnaturlige (spåkvinde, troldmand, heks, mager....) kan "lægge et spil tarotkort" for en bestemt person (eller et bestemt land, eller hvad som helst..) og ved at iagttage den måde kortene kommer frem på (deres rækkefølge) mener personen at kunne få overnaturlig viden - om personens fortid, nutid og fremtid.

2. Tarotkort er ikke direkte nævnt i Mosebøgerne eller andre steder i Bibelen - men på en måde er de alligevel nævnt i det sted, du citerer: "Spådomskunst, trolddom, magi". Måske kan man bruge Tarotkort bare til leg - ligesom et lille barn kan lege med en glemt håndgranat eller en æske patroner. Men skal man på nogen måde bruge dem til det, de er lavet til - så er det ting, der falder ind under "Spådomskunst, trolddom, magi". Man forsøger på overnaturlig måde at få viden, om fortid, nutid eller fremtid. Og man gør det vel at mærke ikke ved at spørge Gud - for det er jo helt OK at spørge ham!

Hvis det "virker" at gå til én, der bruger Tarotkort, så er det de onde åndsmagter der virker. Det kan i begyndelsen virke meget positivt og ægte. Men de bruger kun deres kræfter for til sidst at gøre én afhængig af dem, så de kan få magten i vedkommendes liv.

Så Bibelens budskab er for mig at se klart: lad os holde os væk fra Tarotkort, penduler, krystalkugler, læsen i dyreknogler o.s.v. o.s.v.. Har vi brug for at vide noget, vi mennesker ellers ikke ved - så lad os spørge Gud i stedet for! Og hvordan vi så spørger Gud og får svar fra ham, er en lang og spændende historie. Men det vil føre for vidt lige nu - men spørg gerne videre, hvis du vil.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 02.01.2003

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også