07.03.2001 12:00 Age: 23 yrs
Category: Troen
Vibeke Sode Hjorth

Skrevet af:
Vibeke Sode Hjorth

Er kristendom overtro?

Jeg kunne godt tænke mig at vide om kristendommen har noget med overtro at gøre. Jeg har et projekt om overtro og vil derfor være glad hvis I ville svare på mit spørgsmål.

Svar:

Siden dit spørgsmål er af sådan lidt "videnskabelig" art, vil jeg først citere fra "Den store danske encyklopædi": "Overtro: Trosforestillinger og dertil knyttede handlinger, som anses for at være irrationelle set i relation til det alment accepterede verdensbillede." Det betyder på almindeligt dansk, at når man selv har en livsankuelse eller tro, kan man anse andre livsanskuelser eller andres tro for at være overtro. Her i Danmark, hvor kristendommen er den mest udbredte tro, vil vi altså ikke sige, at kristendommen har noget med overtro at gøre.

Når jeg som selv er kristen skal svare på dit spørgsmål, må jeg sige det samme. Og det bygger især på det, at jeg er overbevist om, at den Gud, som jeg tror på, har vist sig som den eneste sande og levende Gud. Han har vist sig at være det gennem Israels historie, som det er beskrevet i Bibelen. Og han viste det gennem Jesus, som var menneske her på jorden.

Gud har gjort mange overnaturlige ting, og Jesus gjorde mange overnaturlige ting, da han var på jorden. Men viser det ikke bare, at han faktisk var Gud selv, der var blevet menneske? Og Gud må nok siges at kunne gøre en hel del ting ud over det almindelige!

Så for at samle op på dit spørgsmål: Nej, kristendommen har intet med overtro at gøre, sådan som det normalt bliver defineret her i Danmark..


Vibeke Sode Hjorth

Skrevet af:
Vibeke Sode Hjorth

Lagt på nettet 07.03.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også