01.02.2005 12:00 Age: 19 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Er det synd at spille poker?

Jeg har som mange andre fået interesse for at spille poker. Om penge. Nu vil jeg gerne vide om det er en synd, eller hvordan det hænger sammen. Jeg får konstant forskellige svar fra venner og bekendte. Hvis det er ulovligt, hvad skal jeg så gøre med de penge jeg allerede har vundet?

Svar:

Risikoen er reel

Jeg har selv prøvet som ung at spille poker om penge. Og der er ingen tvivl om, at skal man virkelig spiller poker, skal det være om penge, ellers går fidusen helt af spillet: så kan man jo bare byde op, uden at det koster noget.

Heldigvis kom jeg ud af det uden at være blevet alvorligt skadet. Med alvorligt skadet mener jeg f.eks., at man kan blive så bidt af det, at man mister kontrollen over sig selv. Det kan ske ved at komme ind i en udvikling, hvor man først vinder lidt, og begynder at tro, at nu har man bare styr på det her og kan køre klatten - og det kan udvikle sit til, at man bliver fanget ind i en håbløs spiral i jagten efter den store gevinst. Alvorligt skadet kan man også blive ved at miste rigtig mange penge og komme i gæld...

Vi er forvaltere

Bibelen udtaler sig ikke om Poker eller andre spil. Men den taler meget om "vore" penge og "vores" tid. Dybest set er det nemlig ikke vores - men Guds. Vi er "forvaltere" kalder Gud det: vi får det betroet for at bruge det i kærlighed. Bruge det på os selv og på andre.

Og set i det lys kan man jo spørge om hasardspil er en god måde at forvalte på?

Selvfølgelig vil mange sige: "Jamen hvis jeg tjener penge på det, er det vel en god forretning?". Dels er det sådan at mindst 80% af alle spillere taber i det lange løb, og dels er det vel en tvivlsom måde at tjene penge på. Man kan jo aldrig vide, om man er i risikogruppen, der kan blive alvorligt skadet! Prøv at søge på nettet under "ludomani" - så vil du finde eksempler på mennesker, der begyndte helt "uskyldigt" og "helt sikkert kunne styre det" - og som i dag faktisk er invalide af det!

Så mit allerbedste råd er: Bak ud af det så hurtigt som muligt!

Jura og ansvar

Om det er lovligt? Så vidt jeg kan finde ud af (men jeg er slet ikke ekspert!) er det noget af en jungle. Det afhænger bl.a. af, om det kan defineres som "offentligt", "erhvervspræget", "privat" osv. Det afhænger af hvor og hvordan ... Kort sagt: det kan lade sig gøre under lovlige former, og det kan også ske på måder, der er ulovlige! Der må jeg henvise dig til anden vejledning.

Men personligt vil jeg mene, at når det nu slet ikke er nogen god idé at spille om penge, behøver du ikke at prøve at trænge ind i paragraf-junglen!

De penge, du har vundet? Tja, hvad siger din samvittighed? Måske kunne du give det til et stykke kirkeligt eller humanitært arbejde - så kommer de da nogen til gavn.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 01.02.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også