02.09.2000 12:00 Age: 24 yrs
Category: Menneskelivet
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Skrevet af:
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Er det bedst at være ugift?

Jeg har for nylig læst at Paulus i sit 1. brev til korinterne siger, at det er bedst ikke at være gift. Det er ikke forkert at være gift, men det er klart det bedste ikke at være gift, siger han. Hvorfor det? Har Gud ikke skabt mennesket til at være gift så man kan få børn?

Svar:

Ja, det kan godt lyde ret underligt, det Paulus siger i kapitel 7 i 1. Korinterbrev, hvor han taler om ægteskab og ugift stand. Det ser faktisk ud som om, han mener, at det skulle være bedre at leve alene end at være gift. Og vi læser jo ellers så mange andre steder i Bibelen at det er godt at være gift. Hvordan kan det så passe?

Baggrunden

Jeg tror, vi må prøve om vi kan finde en bestemt grund til at Paulus skriver som han gør. Måske har vi svaret i vers 26, hvor Paulus siger at det "på grund af den nød, vi nu er i" er det bedste at forblive ugift. Han uddyber det i vers 29, hvor der står: ?Men det siger jeg jer, brødre: Tiden er knap. Paulus forventer, at Jesus snart vil komme igen. Han prøver at forberede korinterne på, at det kan blive hårdt og give mange bekymringer, og han vil gerne lære dem, at det vigtigste er at være optaget af Gud. Derfor, hvis nogen er ugift, så gør han eller hun klogt i at lade være med at gifte sig, så vedkommende kan koncentrere sig om at være nær hos Gud.

Råd og omsorg - ikke Guds påbud

Flere gange understreger Paulus dog, at noget af det han siger, er hans egen personlige mening, ikke et påbud fra Gud. Han understreger også, at hans råd skal forstås som omsorg for korinterne; Paulus vil helst have, at de er fri for bekymringer. Der er mange helt vidunderlige løfter i Bibelen knyttet til ægteskabet - og en del af dem er formuleret af Paulus! Når Paulus skriver til korinterne som han gør, så mener jeg, det er en undtagelse som skyldes den specielle situation.

Ægteskab - Guds mening

Og så spørger du: Har Gud ikke skabt mennesket til at være gift så man kan få børn? Jo, det er i hvert fald noget af det, Han har skabt os til, det er helt sikkert! Der er en mening med, at vi er skabt som mand og kvinde. Vi kan supplere hinanden, fordi vi er forskellige. Gemt i ægteskabet ligger der også det dejlige, at man har en at dele livet med, en at holde af og en der holder af mig. Det tænkte Gud selvfølgelig også på, da han skabte os - at det skulle være rart at være gift. Men hvis man nu, efter mange års søgen, ikke kan finde en at gifte sig med, eller hvis ens ægtefælle er død, eller man er blevet skilt, så er man selvfølgelig lige så værdifuld for Gud som den, der er gift.


Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Skrevet af:
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også