22.12.2017 15:16 Age: 7 yrs
Tanja Vilrik Bruun

Skrevet af:
Tanja Vilrik Bruun

War is over

Handler julen om bare at lukke øjnene for alt det onde og lade som om alt er godt?


Jeg bliver altid så provokeret af John Lennon, når han synger: ’War is over, if you want it’ i sin kendte julesang.

Hvilken verden lever han i? Handler julen om bare at lukke øjnene for alt det onde og lade som om alt er godt? Og kan vi virkelig få krig til at forsvinde ved at ville det nok? Hvorfor er det så ikke sket endnu? 

Hvilken fred?

Vi snakker om julefred, men hvad er julefred? Den første jul bliver ofte portrætteret som et smukt og perfekt glansbillede, hvor alt ånder fred. Men i virkeligheden var den første jul nok alt andet end fredfyldt for Maria og Josef. De havde måttet rejse en lang vej. Maria som højgravid på æselryg og jeg kan levende forestille mig den frygt, de må have haft for at fødslen skulle gå i gang på vejen.

Endelig kommer de frem til Betlehem og så er der ikke plads til dem. De bliver henvist til en stald. Ikke det ideelle sted for en fødsel. Min egen oldemor døde i barselssengen, fordi nabokonen, der hjalp til, kom lige fra hønsegården uden at have vasket sig. Jesus blev også født midt i verdens snavs, kaos og angst.

Fredsfyrste

Alligevel synger englene til hyrderne på marken: Fred til mennesker med Guds velbehag, og et andet sted i Biblen bliver Jesus kaldt fredsfyrste. Så der er altså noget om den der julefred alligevel.

Jesus kom til verden for at bringe fred, ikke bare mennesker imellem, men først og fremmest mellem os og Gud, så vi igen kan have en god relation til vores skaber og kalde ham far. Han kom for at genoprette alt det ødelagte og brudte i denne verden. Ved sin opstandelse vandt Jesus den endelige sejr over døden og dermed vandt han krigen mod Satan. Krigen er endnu ikke slut, men den er vundet og en dag skal al krig være helt forbi. Ikke fordi vi vil, men fordi Gud vil! 

Derfor er julen ikke kun for de glade og dem som mærker fred i deres hjerter! Jesus kom til verden netop fordi der ikke er fred. Og derfor er julen lige præcis for alle dem, som har det svært.

Jesus er lyset der skinner i mørket, og der hvor det er mørkest kan lyset ses allerbedst.


Tanja Vilrik Bruun

Skrevet af:
Tanja Vilrik Bruun

Lagt på nettet 22.12.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også