28.09.2011 12:00 Age: 9 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Skadedyr

Det er blevet den tid på året, hvor musene flytter ind til os mennesker. De er nogle sky kræ, så der kan godt gå lidt tid, før man lægger mærke til dem - men når først de er opdaget, så går jagten ind.

Det er første gang, jeg har oplevet, at en mus flytter ind. En aften midt i september så jeg en lille lodden klump pile hen ad køkkengulvet, og jeg nåede knap at tænke "Hov, en mus?", før den var væk igen. Siden har jeg kun set dens spor i form af gnavemærker i mine gulvmåtter og musehøm. De sidste fandt jeg forleden ved siden af en af musefælderne. Den var ikke klappet, selv om det var lykkedes musen at rende med rosinen. Øv. Men jeg skal nok få ram på den.

Musen må dø

Uagtet mine personlige følelser, så skal musen dø. Fordi den er et skadedyr. Og hvis jeg ikke gør noget nu, så er mit hjem blevet vært for en musekoloni, inden jeg ser mig om. De første forsøg er slået fejl, men hvis jeg giver op og lader stå til, så risikerer jeg at løbe ind i meget større problemer end at måtte investere i nye gulvmåtter. Jeg glæder mig ikke specielt meget til at skulle fjerne sådan et lille muselig fra fælden og smide ud - men man kan, som bekendt, hvad man skal.

Udrydde det onde

At jage en mus er meget konkret, men faktisk er der mange skadedyr i mit liv, som jeg også indimellem er nødt til at tage et håndfast opgør med, inden det udvikler sig. Som med andre skadedyr, så kan der godt gå noget tid, før jeg opdager, at der er flyttet noget ind i mit liv, som jeg er nødt til at skille mig af med. Det kan være en dårlig vane, en bevidst synd, jeg nyder, et overforbrug eller bare forkerte prioriteringer. Det kan være så forskelligt, at du sikkert kan komme på eksempler, jeg ikke havde tænkt på.

Paulus formaner et sted til, at vi udrydder det onde af vores midte. Han tænkte vist på kirken som helhed, men jeg tror også det er ord til den enkelte af os: Vi skal udrydde skadedyrene i vores liv, også selv om det bliver en hård, svær og ubehagelig jagt.

Og nu må du have mig undskyldt; jeg skal ud og give den næsvise mus, hvad den fortjener.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 28.09.2011

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også