27.11.2013 12:00 Age: 9 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lyset tændes

Den 1. december angiver som altid, at vi begynder at tælle ned til julen dag for dag. I år falder 1. december også sammen med 1. søndag i advent. Advent er kirkens måde at tælle frem til julen på: Vi tænder lys, flere og flere for hver søndag, indtil det julen, Jesus' fødsel. Den dag, hvor Gud rakte hånden ned til os, og tændte lyset.

Adventskrans

Vi ser ofte på de tændte lys i adventstiden og i julen som symboler på, at Esajas' profeti om, at mennesket - os - som sad i mørke skulle få et stort lys at se. Nemlig Jesus. Verdenshistoriens klareste lys. Og det er fint og fromt og godt. 

Men der ligger også en symbolik i, at det at tænde et lys er en aktiv handling. Et stearinlys tænder ikke bare sig selv. Nogen må beslutte sig for, at stryge en tændstik og række ilden, lyset, til vægen, så stearinlyset kan lyse og varme. 

Det var det, Gud gjorde, da han lod sin søn føde på jorden. Det var ikke bare noget, der skete tilfældigt. Gud besluttede sig for, at han ville redde os fra det mørke, vi sad i, og han greb ind vores historie, og tændte lyset. Fordi han elskede os. 

Det er adventstidens - og julens - budskab: At Gud tændte lyset i verden. Et evigt, uudslukkeligt lys. Ikke som vores stearinlys og juletræskæder, der brænder ud eller går i stykker. Guds kærligheds lys brænder evigt.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 27.11.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også