26.03.2013 12:00 Age: 9 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Kontrasternes fest

Når vi taler om påsken, så mener vi nogle gange hele perioden fra skærtorsdag til anden påskedag. Det er i al fald der, vi har ferie. Så tænker vi ikke på, at påsken er verdenshistoriens mest kontrastfyldte drama. Et drama, der bevæger sig fra det dybeste mørke og den strengeste sorg til det klareste lys og den lykkeligste glæde.

På den mørke side er der skærtorsdag og langfredag, som udvikler sig til et helvede. For disciplene, for Jesus. Fyldt med angst, smerte, forædderi, oprør, blod, vold og mord. Det begynder med Judas' forræderi og kulminerer med henrettelsen af Jesus. Det er svært at få øje på lyspunkter i Bibelens beretning om alt det, der foregik i mellemtiden.

På den lyse side er der påskedag, hvor sorgen over Jesus' død og disciplenes fortvivlelse bliver fejet til side, da det fuldstændige utænkelige sker: Jesus opstår fra de døde! Det onde, som skete og var så uretfærdigt, blev vendt til triumf og sejr.

Aslan, Gandalf og Jesus

Dramaet er Hollywood værdigt. Og det har også allerede været der: Løven Aslan, der så uretfærdigt bliver slået ihjel af Den Hvide Heks, men som vækkes til live igen. Eller troldmanden Gandalf, som alle troede død, men som overvandt kampen over det en ond dæmon og kom igen i lys og pragt.

Historien om Jesus er anderledes: Ikke nok med at disciplene fik deres elskede Mester igen, ligesom de fire Pevensie-børn fik deres Aslan og hobitterne deres Gandalf igen - nej, da Jesus blev vækket til live efter sin kamp med det onde blev alt forandret for altid for alle; langfredags rædsler sker aldrig igen: Aldrig mere behøver et menneske mærke Guds straf!

Det er dette episke drama, og det lykkelige udfald, som vi fejrer i påsketiden.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 26.03.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også