01.05.2000 12:00 Age: 24 yrs

Skrevet af:
JesusNet.dk

Jesus er i live!

Døden er ikke hvad den har været! Da Jesus forlod den åbne grav påskemorgen, var verden ny og anderledes. 

Vi hører ofte: "Een ting er sikkert: vi skal alle dø!" (som om døden altid har det sidste ord!). Men faktisk er dette ikke helt så sikkert som mange regner med. Døden er nemlig ikke mere hvad den har været. Ikke siden Jesus. 

Da Jesus forlod den åbne grav påskemorgen, var verden ny og anderledes. Døden var overvundet, slået og besejret. Jesus sprængte døden indefra. Derfor kalder vi også påskedag for "den dag døden døde". 

Jesu opstandelse er ikke bare et smukt billede, en myte eller en sympatisk historie. Det er en historisk begivenhed, bevidnet og dokumenteret. (jfr. 1. korinterbrev 15, 3-9) Alt i kristendommen står og falder med denne begivenhed. Har den ikke virkelig fundet sted, så er Bibelen falsk og kristendommen bedrag. Paulus siger det sådan: "er Kristus ikke opstået, er vores prædiken tom, og jeres tro er også tom. Vi kommer så også til at stå som falske vidner om Gud, fordi vi har vidnet imod Gud, at han har oprejst Kristus" (1. kor. 15,14-15) og lidt senere fortsætter han: "Har vi alene i dette liv sat vort håb til Kristus, er vi de ynkværdigste af alle mennesker." (v. 19) 

Men Paulus fortsætter triumferende: Men nu er Kristus opstået fra de døde som førstegrøden af dem, der er sovet hen. Fordi døden kom ved et menneske, er også de dødes opstandelse kommet ved et menneske. (v. 20-21) Netop fordi Jesus har besejret døden og stadig lever, kan han i dag give evigt liv til alle som tror på ham. I troen på Jesus forbindes vi nemlig med ham så han kan lede os gennem døden og ind til evigt liv. Uden Jesus har døden derimod stadig det sidste ord at skulle have sagt.


Skrevet af:
JesusNet.dk

Lagt på nettet 01.05.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også