22.12.2023 21:59 Age: 211 days
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Jeg foradventer

Advent betyder ankomst, og i advent venter vi på at fejre Jesus' ankomst til jorden. Og vi kan også have en forventning om, at han kommer igen for anden gang

Jesus' fødsel

Foto: unsplash.com/@benwhitephotography

”Advent” kender vi fra adventskrans og de dertilhørende adventslys. De kommer fra den kirkelige tradition med at bruge de sidste ca 4 uger før juleaften på at forberede os til julen. Ordet kommer fra det latinske ”adventus”, der betyder ”ankomst”. Kirken forbereder sig på at fejre, at Guds søn ankom til vores verden ved at blive født som et lille drengebarn, der fik navnet Jesus.

Vente

Ordet har altså egentlig ikke noget med det danske ”vente” at gøre. Men det får det alligevel i betydningen: I de 4 advents-uger venter vi på julen. Man kan vente på noget med vidt forskellige følelser. Man kan vente på grønt lys, på at få svar på en sms, på at det bliver ens fødselsdag osv. Vente på, at det holder op med at gøre ondt i den bule, jeg slog i panden. Vente på, at den anden holder op med at være sur på mig osv. Hvilken følelse er fremtrædende hos dig, når du går i december og tænker på julen, der kommer?

Forvente

Forvente er et andet dansk ord. Når jeg forventer noget, så venter jeg på noget glædeligt. Noget jeg forventer mig noget godt af. Ja, ofte glæder jeg mig ligefrem til det, jeg forventer. Men altid med en vis spænding: for det ligger ikke i ordet, at min forventning altid bliver indfriet. Måske sker det gode slet ikke.

Foradvente

Hvis man slår disse tre ord sammen til det nye vrøvleord, så får man efter min mening noget af den rigtige stemning ved den kristne adventstid.

Vi venter med forventning på at fejre, at Jesus havde sin ”adventus” i en stald ved Betlehem. Og så forventer vi en ting mere: Gud havde i nogle tusinde år lovet, at Jesus ville komme. Så kom han. Han blev her kun fysisk i ca 33 år og har siden alene været her åndeligt.

Men Gud lover, at en dag kommer Jesus igen rent fysisk. Og den dag sker der ikke bare noget i et udsted i Israel. Der sker noget i hele verden. Ja, denne verden forsvinder og en ny og meget bedre verden kommer til os. I kirken og dens advents-salmer fylder denne forventning om Jesus´ anden ankomst rigtig meget. Snyd ikke dig selv for denne foradventning. Du ønskes en glædelig adventstid!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 22.12.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også