20.11.2003 12:00 Age: 20 yrs
Jørgen Sejergaard

Skrevet af:
Jørgen Sejergaard

Hvordan oplever jeg svar på min bøn?

Hvordan oplever man et svar på bøn? Hvordan ved om man om det man har bedt bedt om sker?

Jeg tror, at vi i mange tilfælde udelukkende har Jesu løfter at bygge på. Det betyder, at vi ikke altid kan se, hvordan vi får svar. Det gælder i særdeleshed, hvis vi beder for mennesker langt borte, som vi ikke kender, men kun har fået besked om gennem en fællesskrivelse eller et blad.

Hvis vi har bedt om noget, som hører til indenfor vores normale hverdag, så er det en anden sag, for så kan vi se, hvad der sker, men også her tror jeg, at Gud er større end vore tanker. Der kan med andre ord godt ske ting, som vi ikke lægger mærke til, men som alligevel er vigtige, og som er svar på vores bøn.

Jesus lover os ikke, at vi får alt, hvad vi beder om, men han lover os, at vi får noget, når vi beder (Matthæusevangeliet 7,7: "Bed, så skal der gives jer.").

Jeg gætter på, at der bag dit spørgsmål ligger en bestemt oplevelse, som har bragt dig i tvivl, og som kalder spørgsmålet frem. Jeg kan nok ikke komme et svar nærmere, før du giver mig et eksempel på, hvad du kan være i tvivl om.

Men lad mig prøve selv at give nogle eksempler: Hvis man beder om at få en kæreste, og man så får en kæreste, så er det ikke sikkert, at det var svar på bønnen.

Men hvis man beder om klarhed over, om den person, man er interesseret eller forelsket i og måske også er kæreste med, nu også er den rigtige for livet, og man efter moden, fornuftig overvejelse og godt personligt kendskab (og måske rådgivning fra mere erfarne personer) når frem til et ja, så kan man gå ud fra, at det er svar på bøn.

Et andet eksempel: Hvis man beder om et job, og straks efter får et job, så er det ikke sikkert, at det var svar på bøn. Det kan jo være, at det efter nogen tid viser sig, at man slet ikke kan bestride det. Men hvis man beder om et job, man både kan bestride og kan lide, og man så får det, så tror jeg, at det er svar på bøn.

Et tredje eksempel: Hvis man beder om ulykke eller hævn over et andet menneske, og vedkommende kort efter dør, så jeg er jeg helt overbevist om, at det IKKE er svar på bøn, for Jesus har lært os, at vi skal elske vore fjender.

Et fjerde eksempel: Hvis man beder om, at et andet menneske kommer til tro, og denne anden så også kommer til tro, så er jeg helt overbevist om, at det er svar på bøn.

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har fået det spørsgmål før, så jeg famler mig lidt usikkert frem, og jeg er klar over, at ovenstående ikke er fyldestgørende. Du er derfor meget velkommen til at skrive igen og uddybe spørgsmålet.

Min foreløbige og famlende konklusion er, at det, vi beder om, både skal være i overensstemmelse med ansvar, sund fornuft og Jesu vilje, som vi kender den fra Ny Testamente.


Jørgen Sejergaard

Skrevet af:
Jørgen Sejergaard

Lagt på nettet 20.11.2003

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også