07.02.2001 12:00 Age: 23 yrs
Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Hvordan ære far og mor?

Der står skrevet i Bibelen at man skal elske, respektere og lytte efter hvad ens forældre siger. Men hvad når man har svært ved det, fordi at man er blevet svigtet af sine forældre gennem hele livet, og man stadgivæk ikke har "dem" som nogle "rigtige" forældre? Skal man bare blive ved med at bede, selvom der ikke er sket en forandriing efter flere år med familiesammenholdet? Det er meget svært at tilgive ens forældre når man er blevet svigtet gennem hele ens liv. Og det er jo en synd ikke at tilgive. Ikke mindst, hvor var Jesus da man foldede sine små børne-hænder igen og igen og der skete ikke noget. Det blev bare værre igennem årene. 

Der findes en del mennesker, som har det svært med bibelens påbud om at ære vores far og mor. De fortolker dette bud sådan, at de bare skal acceptere og bære over med forældrene, uanset hvordan de er blevet behandlet.

Men at ære far og mor er ikke det samme som at sige, at det er i orden alt det de gør eller har gjort. Hvis ikke vi er blevet behandlet ordentligt, så har vi selvfølgelig lov til at blive vrede, skuffede eller kede af det, og vi har lov til at sige fra.

Som voksne og kristne er vores opgave at forsøge at skabe et godt forhold til vore forældre. Det kan i nogle tilfælde lykkes ved at tale ud om tingene. For nogle er det også nødvendigt at søge professionel hjælp gennem sjælesorg eller samtaleterapi.

Desværre er der også familier, hvor der af forskellige grunde ikke er muligt at komme videre. Jeg kan godt forstå at det er smertefuldt og frustrerende at bede år efter år og ikke opleve at der sker noget. Jeg tror, at Jesus hører din bøn, men jeg har desværre ikke et svar på, hvorfor der ikke er sket noget. Jeg vil opfordre dig til at fortsætte med at bede, og måske også gøre brug af sjælesorg eller samtaleterapi. Jeg har oplevet mange eksempler på, at en kombination af disse midler har løst op for lignende problemer.


Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Lagt på nettet 07.02.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også