06.09.2011 12:00 Age: 9 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Flæsk

I denne tid får jeg meget af to slags flæsk: æbleflæsk og valgflæsk. Æbleflæsk er stegt flæsk og æbler, som hører årstiden til - mums! Valgflæsk hører valgkampstiden til, men her siger jeg ikke så meget mums. Vel er en valgkamp absolut nødvendig og jeg er rigtig glad for vores demokrati – det er et af verdens bedste. Men jeg får hurtigt for meget flæsk!

Valgflæsk betegner at politikerne "smører for tykt på": de lover og lover en masse gode ting - som vi godt ved, de ikke opfylder efter valget. Måske er det nødvendigt for at fiske stemmer. Men hvad ville der egentlig ske, hvis der var et parti, hvor ingen lovede mere, end de var sikre på at kunne holde? Hvis vi er nogle elendige vælgere, ville vi overse dette parti. Hvis vi var nogle gode vælgere, ville det aftvinge os respekt og opmærksomhed. Ikke at vi nødvendigvis var enige med dette "Ærligheds-parti" - men det ville være noget, der fik os til at respektere partiet.

Men desværre er vi nok dem, der lader vores kryds bestemme af store ord og dyre valgkampe (forbruget siges at skulle slå alle rekorder denne gang). Personligt synes jeg, det er bedre at stemme på en ærlig person, der lover mig en lille pose, end på en uærlig, der lover mig en hel sæk.

Guds valgflæsk

Rigtig mange danskere går vist rundt og tænker, at Gud og kirken har leveret utrolig meget valgflæsk i tidens løb. Men når så man har truffet valget, løber han fra alle løfterne! Man beder til ham, når ens kære rammes af kræft - og de bliver ikke helbredt. Man går i kirke for at finde tryghed og indre ro - og er lige stresset mandag morgen. Man tænker, at Gud vel er specialist i det der med hvad der sker efter døden. Men Gud taler om Himmel og Helvede, og efterhånden har vi jo alle sammen læst om nogen, der har været død og set, at det hele er bare lys og lykke på den anden side. Så helt ærligt: Gud har mange store ord, men i virkeligheden holder det ikke!

Helt ærligt

Jeg forstår godt tankegangen og følelserne. Og den danske folkekirke har på mange måder været en svag og forvirret PR-agent for Gud. For at sige det kort: Gud er væsentlig bedre og mere troværdig, end den gennemsnitlige folkekirkelige forkyndelse og praksis lader ane! De "brudte løfter" jeg henviste til for lidt siden, er i virkeligheden ikke løfter, Gud har brudt. Han er 100% troværdig. Men det kræver mere spalteplads, end jeg har her, at redegøre for det.

Men siden jeg "satte mit kryds" ud for Gud, oplever jeg mere og mere, hvor ærlig og solid Gud er. Jeg har desværre lidt af en elendig vælger indeni mig, så jeg fristes til at stemme på andre åndelige partier. For de lover guld og grønne skove: jeg behøver aldrig se nogen ubehagelig virkelighed i øjnene, men alt bliver rosenrødt og uden kamp eller afsavn eller andre ting, vi ikke kan lide. Men jeg ved jo godt, at det er lutter valgflæsk. Så jeg bliver hos Gud. Og her kan jeg så nyde mit æbleflæsk.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 06.09.2011

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også